Targul de carte GAUDEAMUS Mamaia si-a deschis portile joi, 11 august!

Publicat: 12 Aug 2011 00:00

In perioada 11-15 august 2011, in incinta unui pavilion expozitional amplasat pe faleza din fata studioului Radio Vacanta, are loc editia a III-a a Targului de carte GAUDEAMUS Mamaia, eveniment organizat de Radio Romania, prin echipa GAUDEAMUS, in parteneriat cu studioul teritorial Radio Constanta - Radio Vacanta.

Targul GAUDEAMUS Mamaia reprezinta ultima oprire din acest an a Caravanei GAUDEAMUS, care consta intr-o serie de evenimente expozitionale de tip cultural-educational desfasurate in orase cu traditie universitara si culturala din Romania (Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta-Mamaia).

In categoria acestor targuri locale de carte care au impus in peisajul evenimentelor cultural-expozitionale din Romania conceptul de targ de carte itinerant, GAUDEAMUS Mamaia reprezinta varianta estivala a Caravanei GAUDEAMUS: o formula originala, care isi propune sa imbine cultura cu vacanta si divertismentul.

GAUDEAMUS Mamaia 2011 promite o atmosfera de incantare si surpriza in vecinatatea cartilor: 30 dintre cele mai cunoscute edituri din Romania se vor intrece in a prezenta publicului carti pentru toate varstele si gusturile, la preturi de vacanta! Expozitia de carte va fi completata de un program de evenimente cuprinzand lansari si prezentari de carte, expozitii, dezbateri si intalniri cu oameni de cultura, scriitori si critici literari, dar si momente muzicale si artistice. Lista evenimentelor este deschisa.

Targul GAUDEAMUS Mamaia va fi in acest an spatiu de reflectie cu privire la situatia Cazinoului din Constanta. Vernisajul expozitiei documentare "Istoria Cazinoului din Constanta", care va avea loc in prima zi a Targului, va da startul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la starea actuala a Cazinoului pentru gasirea unor solutii de reabilitare a monumentului.

Targul GAUDEAMUS Mamaia, in parteneriat cu Fundatia "Noi Citim", continua campania nationala de donatie de carte "Cartile se intorc acasa": vizitatorii si editorii prezenti la Targ sunt invitati sa doneze carti care vor fi directionate catre biblioteci rurale cu deficit de achizitie de carte din Dobrogea.

Presedinte de onoare al editiei din acest an a Targului GAUDEAMUS Mamaia va fi Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judetului Constanta.

Deschiderea oficiala a Targului a a avut loc joi, 11 august 2011, ora 19.00.

Programul de vizitare a Targului:
- joi, 11 august - luni, 15 august: 16.00 - 23.00

Intrarea este libera.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Crezi ca semestrul II va fi mai greu decat semestrul I?

Teste Online

limba romana

Cazuri si functii sintactice

mai multe »