Tabara medievala pentru copii
calendar_month 17 Iun 2011, 00:00
Intre 19 iunie si 13 august va avea loc cea de-a treia editie a Taberei medievale pentru copii, organizata de Agentia Medieval Praxis.Gazduiti anul acesta la Moeciu de Sus si Fundata, in culoarul Rucar-Bran, participantii cu varste intre 5 si 16 ani vor purta costume medievale, vor fi inconjurati de decoruri din acele timpuri si vor fi initiati in arte si mestesuguri medievale.

Timp de o saptamana, micii exploratori temporali vor deprinde arta si codul de onoare al cavalerilor medievali in cadrul Atelierelor de tir cu arcul si spada medievala. In plus, vor fi introdusi in lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictura si heraldica. Vajnicii mesteri vor realiza propriile lor scuturi cu insemne heraldice, pe care le vor lua acasa ca amintire a unei veri magice din copilarie. Cei interesati, isi vor cultiva talentele artistice in cadrul Atelierului de improvizatie si teatru. Pornind de la personajele literare medievale, prin joaca si exercitii de improvizatie, copiii vor invata sa fie mai curajosi, mai spontani si mai deschisi. În sfarsit, participantii vor explora mestesugurile medievale in cadrul Atelierului de realizare manuala a hartiei. Utilizand tehnici vechi de cinci secole, micii ucenici vor prelucra celuloza prin reciclarea hartiei.

Dupa-amiezele sunt rezervate drumetiilor in imprejurimile pitoresti ale taberei. La lasarea serii, padurile din zona se vor transforma intr-un tinut fermecat, unde copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. Ultima seara a taberei va fi una festiva, in cadrul careia copiii vor fi investiti cavaleri sau vor primi titlul de domnita.

Toate activitatile Taberei medievale pentru copii sunt concepute ca o oferta educationala unica, destinata dezvoltarii personale a copiilor. Acestia vor avea ocazia sa isi largeasca bagajul de cunostinte, sa descopere istoria altfel decat in clasa si sa deprinda codul de onoare, valorile si spiritul cavalerismului medieval.


Sondaj

Care credeti ca este principala problema a sistemului educational romanesc?