Stagiunea CAMMERATA, la al treilea concert
calendar_month 07 Iun 2011, 00:00
Joi, 9 iunie 2011, incepand cu ora 19.00, in foaierul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, din Bucuresti, tanarul pianist, compozitor si dirijor Matei Bucur Mihaescu si orchestra sa CAMMERATA va sustine un nou concert. Evenimentul face parte din cadrul Stagiunii CAMMERATA, o initiativa a Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, derulata in parteneriat cu Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”.

Matei Bucur Mihaescu compune lucrari de muzica clasica inca de la varsta de 7 ani. In numai 9 ani a compus peste 80 de lucrari pentru pian, orchestra si cor, care au fost deja interpretate pe scene de prima marime, de catre artisti si ansambluri de prestigiu, sub bagheta unor mari maestri dirijori. Ilustri muzicieni din SUA, Austria, Germania, Rusia, Japonia, Israel, reprezentanti ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania au fost impresionati de virtuozitatea, personalitatea si originalitatea lucrarilor sale muzicale.

Stagiunea Cammerata i-a oferit tanarului muzician bursier al Fundatiei Dan Voiculescu, o noua ocazie de a-si prezenta creatiile in fata publicului de toate varstele, iubitor al muzicii clasice. Astfel, incepand cu luna aprilie 2011, Matei Bucur Mihaescu a sustinut impreuna cu orchestra sa, o serie de concerte camerale, din programul carora au facut parte, in exclusivitate, compozitii proprii ale tanarului supranumit si „micul Bach al Romaniei”. Iar de fiecare data, publicul, care a umplut salile de concert, a fost cucerit.

Pentru a treia oara in cadrul Stagiunii Cammerata, pe data de 9 iunie, Matei Bucur Mihaescu va prezenta o serie de lucrari cu teme romantice si o simfonie baroca in 5 parti pentru orchestra, apreciata de muzicologi ca fiind o lucrare de compozitie de inalta calitate. „Pentru acest concert, am ales, nu intamplator, si lucrari cu teme romantice, apropiate geniului muzicii de film. De multe ori mi s-a spus ca muzica mea creaza imagini, „se vizualizeaza”. La Viena mi s-a prezis pentru prima data ca voi scrie muzica de film. «Asteptam de la tine un Oscar!» mi s-a spus atunci.” spune Matei Bucur Mihaescu.

Si de aceasta data, alaturi de Matei Bucur Mihaescu vor evolua tineri muzicieni, elevi si studenti talentati, membri ai orchestrei CAMMERATA, fondata de Matei Bucur Mihaescu in anul 2008. Evenimentul se va bucura si de participarea unor artisti valorosi ai orchestrei Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”: Cristian Hanghiuc (trompeta I), Mircea Lazarica (trompeta II), Marian Barbu (corn I) si Bogdan Coia (corn II).

Stagiunea CAMMERATA va fi reluata in toamna, ocazie cu care tanarul compozitor va oferi publicului noi surprize muzicale.

Accesul la acest eveniment este liber si se face pe baza unei invitatii, care poate fi solicitata, in prealabil, la numerele de telefon: 0758.30.30.32 sau 031.425.58.82.


Sondaj

Ziua de 1 aprilie este o sarbatoare pentru tine?