Primul spectacol de teatru-acrobatic romanesc se va juca la Grand Cinema Digiplex

Publicat: 23 Nov 2011 00:00

“Omul Pescarus sau Drumul spre Frumos” este primul spectacol de teatru – acrobatic fabricat in Romania. Montat de catre regizoarea Chris Simion la Grand Cinema Digiplex, spectacolul ii aduce in scena pe acrobatii trupei Xtreme - Doru Mois, Casian Badescu, Alina Gheorghe, Madalina Croitoru, Alina Ulmeanu -  precum si, cu vocea, pe actorii Marius Manole, Vitalie Bichir, Carla-Maria Teaha, Gabriela Iacob, Dragos Olaru si Cristi Iacob.
 
Spectacolul este o fabula a zborului si a desavarsirii umane. Experiment 100% de la sol pana la 15 metri in aer, show-ul este de o sensibilitate uimitoare transmisa prin dans, text, video-proiectie, acrobatie, sunet, virtuozitate, forta.
 
Este Povestea a cinci tineri care se intalnesc, se uita la TV si se fixeaza pe un documentar cu pescarusi. Acest fapt ii determina sa isi imagineze ca ei insisi se transforma in pasari. Unul dintre ei isi doreste mai mult decat zborul limitat al celorlati. Stolul il reneaga, il proscrie. Jonathan Livingston nu renunta la zbor si reuseste sa isi depaseasca limitele. Astfel, reuseste sa intalneasca un alt stol de pescarusi, mai intelepti, care zboara la altitudini mult mai inalte, care il adopta si care au ca scop sa traiasca bunatatea si dragostea.
 
Realizata dupa celebra nuvela PESCARUSUL JONATHAN LIVINGSTON de Richard Bach, versiunea scenica prezinta momentele cheie ale celei mai citite parabole moderne dupa Micul Print, printr-o simbioza impresionanta a teatrului cu acrobatii spectaculoase si miscari ce par imposibile.

Spectacolul se va juca in fiecare zi de marti, incepand cu 29 noiembrie 2011, la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City, sala Grand Epika. Biletele sunt puse in vanzare la casele de bilete ale cinematografului, pe www.vreaubilet.ro, www.bilete.ro si www.grandcinemadigiplex.ro. Pretul unui bilet este de 60 lei.

Omul Pescarus este un spectacol pentru toate varstele, care provoaca emotie si curaj si care iti propune sa te descoperi altfel decat te vezi in fiecare zi, care iti reaminteste sa zbori, sa fii liber...viata nu are nicio valoare inchisa intre limite.
 
“Cand vorbesti despre performanta este ridicol sa convingi cu argumente teoretice. Este suficient sa inveti spectatorii sa vada singuri de ce nu e doar un spectacol de teatru si acrobatie si ca se poate face si in Romania un spectacol de inspiratie Cirque du Soleil.
Este o experienta care-ti curata sufletul, e o poveste care te invata cum sa inlaturi ce e urat si meschin in tine si sa redescoperi ce e frumos si adevarat.” Chris SIMION
 
Compania de Teatru  D’ AYA a fost infiintata de scriitoarea si regizoarea Chris Simion (Presedinte) si celebrul scriitor francez  Pascal Bruckner (Presedinte Onorific).  Anul acesta Compania de Teatru “D’AYA” a implinit 12 ani de activitate: 22 de productii de teatru, premii internationale si nationale, participari in festivaluri de profil de prestigiu, o munca sustinuta in mod profesionist cu rezultate foarte clare.

Chris Simion este binecunoscuta publicului din Romania atat prin spectacolele de succes pe care le-a regizat (“Oscar si Tanti Roz”,  “Dragostea dureaza 3  ani” (550 reprezentatii),  „Ce ne spunem cand nu  ne vorbim”, “Si caii se impusca, nu-i asa?”, “Scaunele”,  “Hell”, “Te iubesc! Te iubesc?” si multe altele) cat si pentru cele 8 carti publicate.
 
Membrii trupei de acrobati Xtreme au atins excelenta in sport, dar au vrut mai mult, asa ca s-au indreptat spre acrobatie. La sol, in aer - pe esarfe, chingi, hamuri si cercuri -  sau chiar pe fatadele cladirilor, Xtreme se lupta cu gravitatia, demonstrand ca limitarile corporale sunt niste simple conventii.
Xtreme pledeaza impotriva conventiilor si cu acest spectacol, in care acrobatia este ridicata la rang de arta, iar corpurile umane vorbesc. Coregrafia este semnata de liderul trupei Xtreme, Doru Mois.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Care credeti ca este cea mai importanta modificare a noului an scolar?

Teste Online

Test Biologie

Un test la biologie din ciuperci.

mai multe »