calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Fun  »  Noaptea Muzeelor - participa si tu!

Noaptea Muzeelor - participa si tu!

calendar_month 18 Mai 2012, 00:00
Sambata, 19 mai, are loc Noaptea Muzeelor, timp in care atat muzeele, cat si organizatiile culturale isi asteapta vizitatorii. Evenimentul se afla la cea de-a cincea editie in Romania si este initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta.

In Bucuresti, in noaptea dintre 19 spre 20 mai, isi vor deschide portile pentru doritori 27 de institutii, dintre care patru participa in premiera. Nou-sosite la eveniment in Bucuresti sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana "Dumitru Furnica-Minovici", Universitatea Spiru Haret, Biblioteca Nationala a Romaniei: World Press Photo Romania (Fundatia Culturala EIDOS) - vor putea fi vazute cele mai bune fotografii din lume, Scoala Centrala, Muzeul National al Pompierilor.

Clujenii sunt asteptati la Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei Muzeele Universitatii Babes-Bolyai, Centrul Cultural Petre Tutea, Virtus Antiqua, Muzeul de Istorie din Turda, Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea si Muzeul Municipal din Dej.

Noaptea Muzeelor incurajeaza utilizarea bicicletelor pentru a parcurge mai usor distantele intre muzeele din Bucuresti. Vizitatorii care doresc sa foloseasca bicicletele I'Velo pentru deplasarea intre muzeele deschise sunt rugati sa trimita un email la adresa mihai.scarlat@greenrevolution.ro (cu nume&prenume, CNP si numar de telefon) pana vineri 18 mai, ora 18.00. Bicicletele se vor prelua si preda la centrul I'Velo din parcul Tineretului, in intervalul orar: 22.00 - 00.00 - preluarea, 02.00 - 04.00 - primirea bicicletei. Este obligatorie prezentarea actului de identitate la preluare. 
Sondaj
Considerati ca ar trebui sa se revina la examenul de admitere la liceu?