calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Fun  »  Hobby: Cursuri private de dans sau cursuri de dans in grup?

Hobby: Cursuri private de dans sau cursuri de dans in grup?

calendar_month 26 Mar 2015, 00:00
Aproape orice scoala serioasa de dans ofera inclusiv cursuri private de dans pentru dansatorii care urmaresc sa isi imbunatateasca performanta. Cursurile private nu se adreseaza insa strict dansatorilor ce au deja ceva experienta in domeniu, pot apela la astfel de cursuri inclusiv incepatorii sau persoanele care sunt curioase sa inceapa un stil nou de dans total diferit de stilul abordat pana in acel moment.

Pentru incepatori insa, cursurile private nu sunt intotdeauna cea mai inspirata alegere, acestia trebuie sa puna corect in balanta motivele pentru care ar prefera cursuri private de dans si sa decida daca acestea justifica cheltuiala in plus pe care o reprezinta orele private.

Avantajele cursurilor private

Pentru a putea face alegerea, considerand ca aspectul financiar nu este o problema trebuie puse in balanta avantajele si dezavantajele fiecarei variante. Exista spre exemplu situatii speciale in care cursuri de dans private nu sunt doar recomandate ci chiar necesare. Un astfel de exemplu sunt dansurile pentru nunta. In situatia viitorilor miri, cursurile de dans in grup sunt foarte dificil de urmat si functioneaza doar in cazul in care se intentioneaza invatarea unui dans simplu precum valsul. Pentru coregrafii complexe este nevoie de atentia nedivizata a instructorului. In alte cazuri precum cele ale copiilor extrem de timizi care nu se comporta bine in grup cursurile private la scoli precum Stop and Dance pot fi o buna modalitate de introducere treptata in lumea dansului.

In timpul cursurilor private atentia instructorului se concentreaza asupra unui singur cursant. In modul acesta dansatorul evolueaza mult mai rapid, instructorului fiindu-i mult mai simplu sa descopere punctele forte dar si tehnicile la care dansatorul are probleme pentru a le putea corecta inainte sa devina obisnuinte. Din acest motiv cursurile private sunt excelente in mod special pentru pregatirea dansatorilor care intentioneaza sa danseze la nivel profesionist, a dansatorilor care se pregatesc pentru concursuri sau pentru evenimente speciale.

In timpul cursurilor private nici atentia dansatorului nu este distrasa. O clasa mare de dansatori poate distrage usor atentia si ingreuna concentrarea. In functie de personalitatea fiecarui dansator in parte cursurile de grup pot fi dificile din cauza unei timiditati pronuntate sau dimpotriva, pentru ca dansatorul este extrem de ambitios si se compara in permanenta cu ceilalti membrii ai clasei. Ambele situatii pot fi daunatoare si pot ingreuna procesul evolutiv al dansatorului.

Lectiile private sunt mai flexibile. Atunci cand se danseaza in grup este greu de modificat programul in functie de problemele sau nevoile unui singur dansator in parte. Pe de alta parte pentru lectiile private de dans optiunea de reprogramare a unei ore de dans sau asezarea cursurilor la ore neobisnuite devine posibila.

Avantajele cursurilor de dans in grup

Pentru ca am decis sa nu discutam criteriul financiar, principalul avantaj al cursurilor de dans in grup este nivelul de energie atins atunci cand mai multe persoane dau tot ce pot pentru acelasi scop comun. Este foarte greu sa se atinga acelasi nivel de energie si entuziasm in timpul unui curs de dans privat doar cu instructorul si dansatorul sau perechea de dansatori.

Cursurile de grup sunt mai distractive. Fara doar si poate atmosfera intr-un grup mare va fi adesea mult mai relaxata. Nu exista grupuri fara un glumet gata sa destinda atmosfera. Pe de alta parte, prea multa distractie poate distrage de la o evolutie serioasa iar in cadrul pregatirii pentru concursuri sau alte evenimente poate deveni frustrant daca nu toti dansatorii sunt pe aceeasi lungime de unda.Cursurile de grup inseamna munca in echipa. Oamenii sunt prin definitie sociali si se comporta cel mai bine in grupuri, ca parte a unui intreg. Cu exceptia persoanelor extrem de timide si introvertite multi dansatori se simt mai motivati si mai incurajati atunci cand lucreaza impreuna cu o echipa pentru atingerea unui scop.

Cursurile de grup sunt excelente pentru dansatorii incepatori. Pentru invatarea primilor pasi si obisnuirea cu regulile, diversele exercitii si modul in care acest tip de activitate se desfasoara in cadrul unei scoli de dans, cursurile de grup sunt cele mai recomandate. Chiar si atunci cand instructorul este atent la un alt dansator se pot lua drept exemplu ceilalti dansatori ceva mai experimentati din grup.

In definitiv, stilul de dans ales trebuie sa reflecte in primul personalitatea dansatorului si modul in care acesta se poate exprima cel mai bine din punct de vedere artistic.
 
Sondaj
Ai un profesor preferat la scoala unde inveti?