Concert Matei Bucur Mihaescu in Festivalul George Enescu

Publicat: 12 Sep 2011 00:00

Tanarul muzician de exceptie, Matei Bucur Mihaescu - pianist, compozitor si dirijor la 16 ani, bursier al Fundatiei Dan Voiculescu, va concerta marti, 13 septembrie 2011, incepand cu ora 18.00, in cadrul celei de-a XX-a editii a Festivalului International “George Enescu”.

Alaturi de el, vor mai urca pe scena membrii orchestrei CaMMerata, fondata de Matei Bucur Mihaescu in anul 2008 si sustinuta de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Din programul evenimentelor prestigiosului festival face parte, in acest an, si un concert special, oferit de un tanar recunoscut, considerat genial datorita complexitatii compozitiilor sale, cat si pentru calitatile interpretative.

Matei Bucur Mihaescu are 16 ani, iar pentru lucrarile compuse inca de la varsta de 7 ani si stilul abordat este considerat de specialisti un posibil urmas al lui George Enescu. Despre el, compozitoarea prof. Ana Maria Cresan spune: „Maniera in care Matei scrie lucrari pentru pian, orchestra si cor este una cu totul speciala si foarte asemanatoare marelui George Enescu. Muzica sa este foarte sensibila si nationala, in stiluri variate, specifice marilor compozitori romani. Cele peste 80 de lucrari pe care Matei le-a compus intr-o perioada atat de scurta, il prezinta ca pe un autor roman patruns de valorile nationale, autentice romanesti. Iar faptul ca el reuseste, la o varsta atat de frageda, sa fie un muzician total - pianist, compozitor si dirijor - constituie o apropiere evidenta de geniul marelui George Enescu.”

In cadrul Festivalului, Matei va prezenta iubitorilor muzicii clasice compozitii proprii, care au fost interpretate pe scene de prima marime de catre artisti de prestigiu - orchestre, coruri, solisti – sub bagheta unor mari maestri dirijori.

In cadrul acestei editii a Festivalului, in Piata George Enescu vor rasuna, sub bagheta lui Matei Bucur Mihaescu, acordurile „Simfoniei nr. 1 in Do Major” - lucrare muzicala baroca in 5 parti compusa in stilul marilor compozitori francezi ai epocii. Din programul concertului, care il are ca protagonist pe Matei Bucur Mihaescu, va mai face parte si lucrarea ,,Ave Maria”, o creatie a tanarului compozitor care a impresionat publicul, starnind o vie emotie, inca de la prezentarea sa, in premiera, in anul 2010, pe scena Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Alaturi de Matei Bucur Mihaescu, in cadrul aceluiasi concert, vor evolua tineri muzicieni, elevi si studenti talentati, membri ai orchestrei CaMMerata, fondata de Matei Bucur Mihaescu in anul 2008.

Pentru talentul si activitatea sa de exceptie, Matei este sprijinit in dezvoltarea sa de catre Fundatia Dan Voiculescu, in calitate de bursier al fundatiei si membru al Clubului de Excelenta.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Aveti incredere in cei care ii educa pe copiii dumneavoastra?

Teste Online

Test biologie Cls VII

Un test care va pregateste pt. orice test de biologie

mai multe »