calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Fun  »  Caravana GAUDEAMUS Mamaia si-a inchis portile

Caravana GAUDEAMUS Mamaia si-a inchis portile

calendar_month 16 Aug 2011, 00:00
Luni, 15 august 2011, s-a incheiat cea de a III-a editie a Targului de carte GAUDEAMUS Mamaia. Organizat de Radio Romania, prin echipa Gaudeamus, in parteneriat cu postul teritorial Radio Constanta - Radio Vacanta, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, evenimentul a avut loc in perioada 11-15 august 2011, in incinta unui pavilion expozitional amplasat pe faleza din fata studioului Radio Vacanta.

Presedinte de onoare al editiei a fost domnul Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judetului Constanta. Caravana GAUDEAMUS a ajuns pentru cinci zile la malul marii, intr-o formula insolita, care a reusit sa imbine actul cultural cu atmosfera de vacanta. Printre lansari si prezentari de carte, expozitii, filme documentare si acorduri de chitara, publicul prezent la GAUDEAMUS Mamaia 2011 a avut prilejul de a intalni scriitori si oameni de cultura si de a participa in mod activ la cateva initiative de prima importanta pentru viata comunitatii locale.

Targul GAUDEAMUS Mamaia a gazduit in acest an o campanie de sensibilizare a opiniei publice cu privire la situatia Cazinoului din Constanta. Expozitia „Istoria Cazinoului din Constanta”, organizata in cadrul Targului, a atras numerosi vizitatori, care au semnat in registrul special S.O.S. Cazinoul din Constanta si au motivat necesitatea reabilitarii statutului de monument cultural emblematic al Cazinoului pentru viata cetatii.
Targul GAUDEAMUS Mamaia, editia 2011, a lansat in premiera concursul Politia GAUDEAMUS, derulat cu sprijinul Radio Vacanta: patrule speciale GAUDEAMUS – Radio Vacanta au intreprins razii pe plaja si au surprins cititori de carti in flagrant. „Pedepsele” au constat in premii in carti si produse oferite de sponsorii Targului.
Fondul de carte colectat in urma donatiilor din partea vizitatorilor si expozantilor, in cadrul proiectului „Cartile se intorc acasa”, proiect initiat si realizat in parteneriat cu Fundatia „Noi Citim”, a totalizat cca. 500 de volume, care urmeaza sa fie directionate catre biblioteca publica rurala din comuna Targusor, judetul Constanta.

Decernarea Trofeelor Targului de carte GAUDEAMUS Mamaia 2011 a avut loc luni, 15 august 2011, ora 20.00. Au fost acordate urmatoarele premii:
- pe baza Votului Publicului:
· Trofeul GAUDEAMUS – locul I: Editura RAO; locul II: Editura All ; locul III: Editura Corint;
· Cea mai ravnita carte a Targului: Cele mai frumoase locuri din Europa, de Anne Bentuhes, volum
publicat de Editura All;
· Trofeele Presei: sectiunea publicatii: ziarul „Cuget liber”; sectiunea TV: postul Neptun TV; sectiunea radio: nu se acorda. Voturile pentru Radio Vacanta, desi foarte numeroase, nu au fost luate in considerare, datorita statutului de co-organizator al Targului GAUDEAMUS.

A fost acordata o distinctie speciala Editurii CECCAR si Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania la aniversarea a 90 de ani de activitate.
Miss Lectura a fost desemnata domnisoara Raluca Cilibeanu. Premiul a constat intr-un set de produse cosmetice marca Oriflame, carti si obiecte promotionale din partea organizatorilor.

Targul GAUDEAMUS Mamaia 2011 in cifre:
• 30 de participanti, reuniti in 27 de standuri;
• peste 25 de evenimente, lansari si prezentari de carte, expozitii, momente muzicale si artistice;
• Circa 500 de volume colectate in urma campaniei de donatii „Cartile se intorc acasa”.
Targul GAUDEAMUS Mamaia pune punct Caravanei GAUDEAMUS 2011, proiect care se desfasoara pe intreg parcursul anului in orase cu traditie culturala si universitara din Romania (Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta – Mamaia).Seria evenimentelor dedicate cartii si educatiei organizate de Radio Romania continua cu Targul GAUDEAMUS Manuale Scolare, care se va desfasura in a doua jumatate a lunii septembrie in Parcul Tineretului din Bucuresti. Targul GAUDEAMUS Manuale Scolare va fi urmat de Targul International GAUDEAMUS - „Carte de invatatura”, editia a XVIII-a, care va avea loc la Romexpo, Bucuresti, in perioada 23-27 noiembrie 2011, iar tara invitata de onoare va fi Italia.


 
Sondaj
Considerati ca elevii se mobilizeaza mai bine pe semestrul II?