Calatorie prin Muzeul K. H. Zambaccian
calendar_month 04 Iul 2011, 00:00
Pe 9 iulie Fundatia Calea Victoriei ii invita pe cei mici la muzeul Zambaccian pentru o incursiune in lumea fascinanta a colectiei de pictura, sculptura si mobilier a lui Krikor Zambaccian.

Turul ghidaj interactiv prin muzeul Zambaccian alaturi de lectorul Mona-Silvia Timofte va avea ca scop familiarizarea copiilor cu spatiul unui muzeu, dar si cu limbajul artistic al picturii si sculpturii. Prin intermediul unor activitati creative practice (desen, colaj, modelaj) si a bogatei si valoroasei colectii de arta a muzeului, impletind povestile si discutiilor interactive cu copiii, vizita va incerca sa stimuleze curiozitatea copiilor in domeniul artelor plastice si dezvoltarea culturii lor generale prin intermediul tablourilor, sculpturilor si pieselor de mobilier pe care le vor vedea.

Incursiunea in colectia de arta a lui Krikor Zambaccian va oferi copiilor prilejul de a invata cum sa priveasca o lucrare de arta, de a descoperi singuri si a explora povestea din spatele fiecarui exponat pe care il vor vedea, deprinzand astfel notiuni de baza in domeniul picturii si al sculpturii.

Vizita la muzeul K. H. Zambaccian face parte dintr-un program mai amplu al Fundatiei Calea Victoriei de familiarizare a copiilor cu spatiile muzeale ale Bucurestiului si de dezvoltare a limbajului artistic si culturii vizuale a acestora. Fiecare vizita va fi structurata sub forma unui program interactiv pe parcursul caruia copiii vor fi incurajati sa vorbeasca, sa puna intrebari si sa gaseasca raspunsurile singuri, informatiile si discutiile fiind calibrate in functie de varsta participantilor, preocuparile cotidiene ale copiilor si curricula scolara.

Lector: Silvia Timofte
Varsta Minima: 8 ani
Varsta Maxima: 12 ani
Cost: 30 ron (include bilet de intrare)
Numar maxim persoane:12
Locatia: Muzeul K. H. Zambaccian, de la ora 11:00
INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO