calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Fun  »  Actorul Eugen Cristea la colocviile Fundatiei Dan Voiculescu

Actorul Eugen Cristea la colocviile Fundatiei Dan Voiculescu

calendar_month 28 Iun 2011, 00:00
Actorul Eugen Cristea va sustine joi, 30 iunie 2011, incepand cu ora 19.00, in foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, un colocviu despre comunicare si arta teatrala. Evenimentul face parte din seria colocviilor organizate de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, in cadrul unui proiect care cauta şi aduce mai aproape de tineri personalitati ale societatii romanesti in masura sa le ofere acestora modele si sfaturi.

Seria colocviilor Fundatiei Dan Voiculescu continua, de aceasta data, cu o discutie despre teatru si rolul comunicational al actorului. Cu acest prilej, cunoscutul actor de teatru si film, Eugen Cristea va propune publicului tanar un dialog despre comunicarea non-verbala si cea interpersonala, cu referiri specifice la limbajul scenic si relatia dintre actor si public.

Discutiile vor fi insotite si de exercitii de comunicare si improvizatie la care cei din sala vor fi invitati sa participe. Evenimentul va fi unul interactiv si accesibil tuturor celor dornici sa afle mai multe despre comunicare si secretele unei cariere in actorie de peste 30 de ani.

„Ideea necesitatii unei discutii despre rolul comunicarii mi-a venit in urma unei povestiri, din pacate foarte reala. Este vorba de patru tineri, care nu se vazusera de multa vreme si care au luat cu greu hotararea de a se intalni la o masa. Au sosit aproape de o ora fixata, s-au salutat vag, dupa care fiecare a inceput sa bata infrigurat mesaje pe nelipsitul mobil, ca si cum nici unul dintre ceilalti n-ar mai fi fost de fata. A fost de ajuns sa se vada cateva clipe, dupa care au redevenit, de bunavoie, robi ai tastelor ultimului tip de Iphone. Apoi au plecat fiecare incotro.” Eugen Cristea.

Participarea la colocviile Fundatiei Dan Voiculescu este libera. Cei care doresc sa participe la aceste evenimente, se pot inscrie la adresa inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro, cu datele de contact: numele, varsta si un numar de telefon.

Evenimentele se desfasoara in cadrul parteneriatului dintre Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, colaborare care sustine misiunea socio-educativa comuna a celor doua institutii, destinata facilitarii accesului tinerilor la o dezbatere deschisa despre arta si cultura. 
Sondaj
Cum iti petreci vacanta mare?