calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Fun  »  7 pasi pentru un prim curs de dansuri reusit

7 pasi pentru un prim curs de dansuri reusit

calendar_month 05 Mar 2015, 00:00
Dansul este o activitate de care pot profita persoanele de orice varsta pentru a pierde cateva kilograme in plus, a te mentine in forma sau in cazul copiilor, pentru o dezvoltarea armonioasa fizica si psihica.

Pentru a incepe cursuri de dans la o scoala noua este important sa se urmeze cativa pasi logici ce fac integrarea in colectiv mai usoara. Cursurile de dans sunt o ocazie unica de a imbina distractia, miscarea si socializarea insa pentru cei nepregatiti care nu stiu la ce sa se astepte primele cateva ore pot fi coplesitoare si chiar frustrante.

1. Luati cursul de la inceput. Multe scoli de dans ofera module de cursuri de cateva saptamani sau cateva luni, in mod special in cazul cursurilor pentru incepatori. Se accepta de obicei inscrieri si in mijlocul sezonului insa ideal este ca dansatorul sa inceapa cursurile la inceputul sezonului. Cele mai mult scoli de dans incep sezonul odata cu inceputul scolilor in septembrie.

2. Discutati cu profesorul despre modul in care se desfasoara cursurile. Inainte de a incepe cursurile si chiar inainte de inscriere este important sa se discute cu instructorul despre modul in care se desfasoara cursul in sine si cat de pregatiti sunt sa ajute noii dansatori sa ajunga la zi cu progresul grupului in cazul in care acestia incep cursurile mai tarziu decat restul clasei. Pentru scolile de dans

3. Incepeti cu cursuri pentru incepatori. Diferenta intre cursurile de dans si dansul intr-un club sau la petreceri este imensa. Din simpla distractie dansul se transforma intr-o activitate organizata, cu reguli, cu asteptari din partea instructorilor si provocari constante.

Pentru a nu se simtii coplesiti noii dansatori trebuie sa intre treptat in acesta lume. Daca simtiti ca va aflati la un nivel mai avansat si ati putea sari peste cursurile de incepatori puteti cere instructorului sa va evolueze performanta.

Puteti alege scoli de dans precum cea de pe acest site care au o serie de instructori specializati pe diverse tipuri de dans si care sunt pregatiti sa indrumeze fiecare dansator catre descoperirea propriului stil

4. Inainte de primul curs intrebati detalii despre tinuta obligatorie. Unele scoli de dans au tinute obligatorii sau reguli legate de legarea parului ori tipul de pantofi purtati. Aceste detalii sunt extrem de important de stiut pentru a evita o prima lectie de dans stanjenitoare si neplacuta.

Dansatorul care doreste sa se integreze perfect din prima trebuie sa nu se teama sa puna intrebari legate de toate detaliile, chiar si cele care par mai putin importante.

5. Nu va asezati in spate. Multe persoane sunt tentate ca la primul curs de dans sa se aseze cat mai departe de privirea instructorului. Poate parea ca aceasta tehnica ajuta incepatorul sa se poata adapta mai intai la modul de desfasurare a cursurilor insa in realitate este cea mai dezavantajoasa pozitie.

Incepatorii ar trebui sa se aseze in mod ideal in mijlocul grupului unde pot privi in toate directiile pentru a urmarii modul in care ceilalti dansatori efectueaza miscarile si a invata prin repetitie. De asemenea, daca instructorul nu poate vedea dansatorul, nici dansatorul nu poate vedea instructorul.

6. Nu va temeti de greseli. Ideea unor cursuri de dans este aceea de a ajuta dansatorii sa evolueze.. Fiecare greseala este o lectie invatata, dansatorii care se astepta sa reuseasca totul din prima sunt aproape intotdeauna cei care se descurajeaza primii.7. Aranjati-va in mod inspirat programul. Orele de cursuri de dans se vor transforma rapid dintr-o placere intr-o corvada daca acestea au loc dupa 10 ore la birou sau pe drumuri.

Pentru a putea profita din plin de miscare si de starea de bine pe care cursurile de dans o dau participantilor, dansatorii trebuie sa fie in primul bine incarcati cu energie, entuziasti si relaxati. In mod ideal cursurile de dans ar trebui programe fie in weekend fie dimineata inainte de job pentru persoanele cu program flexibil.

Inscrierea la cursuri de dans nu este o decizie care trebuie gandita sau analizata prea mult. Cursurile de dans pentru incepatori sunt o ocazie de a face miscare si a iti face prieteni si nu sunt nici pe departe la fel de obositoare sau solicitante ca alte activitati.

Urmarind doar cateva sfaturi simple si un proces logic prima lectie de dans nu poate fi altfel decat o reusita pentru cei care intr-adevar iubesc muzica, ritmul si miscarea si au ales scoala de dans potrivita. 
Sondaj
Esti virgin/a?