calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Fun  »  4 castele pe care le poti vizita impreuna cu familia

4 castele pe care le poti vizita impreuna cu familia

calendar_month 06 Aug 2014, 00:00
Daca ti-ai propus ca in acest an sa-i oferi copilului tau o vacanta plina de incarcatura istorica, ar trebui sa-ti stabilesti niste obiective turistice foarte clare.

Echipa Calificativ a facut putina munca de cercetare in locul tau si a realizat o lista a celor mai frumoase castele din Romania, pe care trebuie sa le vizitezi alaturi de copiii tai.

Iata care sunt acestea:

1. Palatul Brukenthal Avrig

Denumit si "Edenul din Transilvania" superbul palat situat la poalele Carpatilor a apartinut guvernatorului mason Samuel von Brukenthal. Minunatia arhitecturala este inconjurata de un parc la fel de spectaculos, singurul din tara amenajat in stil baroc. Fiind situat in cel mai inalt punct al localitatii Avrig, palatul ofera si o priveliste minunata asupra Oltului.

2. Muzeul National de Arta al Transilvaniei

Acesta este localizat in interiorul palatului Banffy, in piata centrala a Clujului. A apartinut contelui Banffy si a fost proiectat de catre arhitectul neamt Johan Eberhard Blaumann, care i-a oferit un autentic aer baroc.

3. Castelul Corvinilor

O adevarata opera a arhitecturii gotice, Castelul Corvinilor mai este cunoscut si sub denumirile de Cetatea Medievala a Hunedoarei, Castelul Hunedoarei, Castelul Corvinestilor sau Castelul Huniazilor. Este una dintre cele mai impunatoare cladiri din lume, conform unui top realizat de revista Huffington Post si a fost restaurat de-a lungul timpului si transformat in muzeu.

4. Castelul Sturdza de la Miclauseni

Castelul Sturdza a apartinut lui Gheorghe si Mariei Sturdza, iar acum face parte din patrimoniul Mitropoliei Moldovei si a Bucovinei. Acesta este situat in apropierea Manastirii Miclauseni si a fost construit in intervalul 1880 - 1904, in stil neogotic.

Sursa foto: romania-online.blogspot.com 
Sondaj
Considerati ca elevii se mobilizeaza mai bine pe semestrul II?