Laptop Second Hand - Economie sau nu?

Publicat: 23 Feb 2015 00:00

In ultimii ani piata de echipamente IT second hand este in crestere si multa lume prefera sa achizitioneze produse second hand din cauza pretului scazut. Oare este o alternativa buna sau nu?

Depinde punctul de vedere din care privesti, adica poti sa cumperi un laptop second hand doar pentru ca e ieftin sau poti sa cumperi un laptop sh pentru ca satisface cerintele tale.

Este evident ca pretul constituie unul din motivele care te fac sa iei o decizie, insa ar trebui sa tii cont de mai multe aspecte.

Dupa cum spuneam, in ultima vreme piata de produse second hand este in ascensiune si exista foarte multe firme care ofera servicii de calitate la preturi modice.

Majoritatea firmelor care activeaza in acest domeniu au magazine online, dar si magazine fizice, unde poti vedea toata gama de laptop-uri din stoc si poti testa produsul pe care urmeaza sa-l cumperi. Poti beneficia si de servicii de livrare gratuite, garantii extinse, puncte de loialitate, bonusuri, promotii, accesorii cadou si multe altele.

Daca alegi sa achizitionezi un laptop second hand ar trebui sa iei in calcul ca este un produs folosit. Spre exemplu poate avea urme de uzura, mici zgarieturi, abtibilde sau bateria poate avea o autonomie scazuta fata de o baterie noua. Pe de alta parte si un produs nou poate ajunge defect la destinatie, insa daca beneficiati de servicii de retur, garantie si/ sau alte servicii, problemele se rezolva.

Firmele prospere precum www.interlink.ro ofera servicii de retur pentru clientii care nu iau in calcul aceste aspecte. Poti cumpara un laptop de la ei si il poti returna in 15 zile calendaristice in cazul in care nu iti place produsul.

Si daca tot am adus in discutie acest magazin va prezentam si un produs care echilibreaza balanta dintre pret si calitate, este vorba despre laptopul Fujitsu Siemens X9515 care costa numai 715 lei.

In acest pret achizitionati o configuratie solida cu un procesor Intel Core 2 Duo P8700 la 2530Mhz, 2048 Mb DDR3 memorie RAM, hard disk 160Gb SATA II, unitate optica DVD-RW si un display de 15.4 inch WXGA Anti-Glare.

Nu este cea mai puternica configuratie de pe piata, dar are un pret potrivit, iar firma interlink ofera servicii de livrare gratuita, discount-uri, posibilitatea de extindere a garantiei, posibilitatea de achizitie cu sistem de operare Microsoft Windows 7 si bonusuri la crearea unui cont client nou.

In concluzie, laptopurile second hand merita achizitionate daca au un pret potrivit in raport cu configuratia si daca beneficiaza de serviciile unei firme cu experienta in domeniu.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce parere aveti despre noua generatie?

Teste Online

Constructia europeana

Notiuni generale despre cunoasterea procesului de formare al UE,prezenta Romaniei in acest organism.

mai multe »