Lansarea website-ului

Publicat: 25 Mai 2015 00:00

Asociatia pentru Formare si Technorama Science Center lanseaza miercuri, 27 mai 2015, website-ul proiectului „Casa Experimentelor”, Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

STIINTA SI JOC IN ACELASI LOC: CE ESTE CASA EXPERIMENTELOR?

Casa Experimentelor este prima expozitie stiintifica non-profit din Romania, avand ca scop principal cresterea nivelul de educatie prin stimularea interesului pentru stiinta la copii si tineri. Conceptul de baza al Casei Experimentelor se bazeaza, ca si metoda, pe tendinta copiilor de a se juca, mai mult decat de a citi. Experimentele interactive si variate vor crea contextul in care va face posibila experimentarea personala a fenomenelor stiintifice din diferite domenii: mecanica, fizica, chimie, meteorologie, geografie, sanatate, matematica. Conceptele cheie ale Casei Experimentelor sunt: "pune mana" si "testeaza".

Platforma proiectului va facilita atat accesul pe baza de programari in cadrul centrului stiintific, cat si posibilitatea efectuarii de donatii in sistem online.

DE CE AVEM NEVOIE DE CASA EXPERIMENTELOR IN ROMANIA?

Conform statisticilor, rezultatele obtinute de elevi la examenul de bacalaureat arata ca nivelul educatiei scade dramatic in Romania, in 2014 inregistrandu-se o promovabilitate de sub 60% (conform Edu.ro). Una dintre cauze este reprezentata de lipsa unei conexiuni dintre teoria predata in scoala si aspectele practice care au o explicatie stiintifica.

Casa Experimentelor va raspunde acestor nevoi contribuind la cultivarea talentelor si mintii tinerei generatii pentru stiinta. Avand sustinerea Elvetiei, prin Programul de cooperare elvetiano-roman, se urmareste implementarea in Romania a metodelor de invatare deja testate si apreciate in majoritatea tarilor civilizate si totodata diminuarea diferentelor educationale, economice si culturale intre orase si zonele periferice din tara noastra.

SUSTINEREA COMUNITATII, ETAPA CHEIE IN DEZVOLTAREA PROIECTULUI

Lansarea website-ului www.casaexperimentelor.ro in cadrul acestei conferinte de presa este un prim pas important in proiect. Accesul pentru vizitarea Casei Experimentelor se va realiza gratuit incepand cu luna ianuarie 2016 pe baza de programari online care se vor putea efectua chiar din ziua lansarii website-ului.

Primul an de functionare al Casei Experimentelor are ca tinta aducerea a peste 30 000 de elevi (clasele 0-12), 1000 de profesori si 9 000 de familii (27 000 de persoane) din Bucuresti si Judetul Ilfov. in viitor se doreste extinderea proiectului și achizitionarea a doua autocare, care sa faciliteze accesul copiilor din afara Bucurestiului.

Casa Experimentelor este primul centru stiintific non-profit de acest gen din Romania iar sustinerea comunitatii prin sistemul de donatii este esentiala atat in acest stadiu incipient cat si pentru dezvoltarea centrului in viitor. Obiectivele pe care dorim sa le atingem prin acest proiect vizeaza atat cresterea interesului pentru stiinta si cultura in randul copiilor si tinerilor, cat si dezvoltarea unor parteneriate stabile intre autoritatile locale, institutiile publice si ONG-urile implicate in educatie.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Sunteti de acord cu introducerea examenului de admitere la liceu din 2010?

Teste Online

Testul haios!

Acesta este un test distractiv...!

mai multe »