Ultimul mohican - Comentariu Video

Publicat: 28 Iul 2009 00:00

Autorul operei: James Fenimore Cooper
ISBN: 973-9281-91-5

Subiectul operei:
Cartea relateaza intamplari petrecute in 1757, in urma colonizarii de catre europeni a unor tinuturi cuprinse intre izvoarele Fluviului Hudson si lacurile din vecinatate.
In aceasta regiune, se ducea intre Franta si Anglia un razboi aflat in cel de-al treilea an, razboi care angajase si triburile bastinase de indieni.
James Fenimore Cooper incheaga pe aceasta tema o fascinanta carte de aventuri, strabatuta de respectul fata de puritatea vechilor locuitori ale acelor meleaguri.

Scurta descriere:
"Ultimul mohican" este un roman istoric scris de James Fenimore Cooper si a fost publicat pentru prima data in ianuarie 1826.
Cartea in sine este o intreaga combinatie de culturi, traditii, trairi, emotii, teluri, idealuri. Acestea toate sunt transpune in viata personajelor ce creeaza o lume in care onoarea, increderea este totul, o lume in care razboiul dezvaluie o fata cruda si nemiloasa a oamenilor.

De ce sa citesti opera?
"Ultimul Mohican" este un roman de mare intindere in care se simte pulsatia vietii in fiecare scena, o expunere complexa a unei interferente a doua culturi si a doua lumi diferite ce se afla cand in cominiune cand in plin razboi.

Timp in care o poti citi: 6-8 saptamani

Asteptam impresii din partea ta!

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Aveti incredere in cei care ii educa pe copiii dumneavoastra?

Teste Online

love

joc frumos

mai multe »