calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Comentarii literare  »  Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi - Comentariu video

Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi - Comentariu video

calendar_month 06 Mar 2009, 00:00
Autorul operei: Camil Petrescu
ISBN: 973-591-588-9
Subiectul operei:
Romanul este alcatuit din doua carti aparent distincte. Prima carte cuprinde monografia analitica a sentimentului geloziei, ca element psihic dominant in viata sufleteasca a lui Stefan Gheorghidiu. A doua carte este propriu-zis jurnalul de campanie al autorului împrumutat eroului din roman.

Scurta descriere:
Romanul a aparut in anul 1930. Despre elaborarea romanului, autorul insusi spune ca: "A fost o ardere continua, mistuitoare, in care randurile se chemau unele pe altele, fara nici un fel de ragaz, sfarsita dupa luni si luni de truda a condeiului, odata cu caderea ultimelor frunze in baltoacele ploilor de toamna, lasandu-l pe autor bolnav in pat pentru multa vreme".

De ce sa citesti opera?
"Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" este o poveste de dragoste cu accese dramatice de gelozie, interpolata în povestea, traita aievea, a unui fragment din primul razboi mondial. Tragismul razboiului schimba optica eroului asupra lumii si a sensurilor ei.

Timp in care o poti citi: 2 saptamani

Asteptam impresii din partea ta!


 
Sondaj
Sunteti de acord ca directorii scolari sa fie numiti in functie de primar?