Trei intr-o barca - Comentariu Video
calendar_month 09 Iun 2010, 00:00
Autorul operei: Jerome Klapka Jerome
ISBN: 973-102-177-5

Subiectul operei:
Povestirea umoristica Trei intr-o barca a fost scrisa in 1889 si abunda in observatii de adanca pshihologie si de un fin umor, un autentic umor englezesc.
Autorul, impreuna cu doi prieteni, George si Harris, si foxterierul Montmorency, fac o calatorie pe Tamisa, de la Londra la Oxford.

Scurta descriere:
O excursie de-a lungul Tamisei, de la Londra la Oxford, poate fi extrem de palpitanta cand trei prieteni, autorul, George si Harris, dornici de schimbare, pleaca in concediu. Acestia sunt insotiti de foxterierul Montmorency iar calatoria nu merg pe jos sau cu automobilul, ci intr-o barca. Una destul de mare in care sa incapa toti, bagajele si prietenii lui Montmorency.
George este un functionar care doarme la banca de la zece la patru in fiecare zi, mai putin sambata, cand e trezit si dat afara la doua, Harris stie intotdeauna “un locsor dupa colt unde se gaseste ceva ce nu s-a mai pomenit in materie de bautura”, iar Montmorency este un vajnic foxterier fara inhibitii.

De ce sa citesti opera?
Descrierea pataniilor comice, datorate situatiilor neprevazute aparute pe parcursul calatoriei este plina de umor luminos plin de voiosie. Dar sa nu ne inselam si sa-l consideram pe autor un scriitor comic de duzina. Nu, el ironizeaza cu finete individualismul si romantismul exagerat care devenisera litera de lege in epoca Victoriana. Razbat uneori din povestirea sa accente de umor amar si de revolta, dar sunt imediat estompate de intamplarile hazlii care ne capteaza atentia.

Timp in care o poti citi: 3- 4 saptamani

Asteptam impresii din partea ta!