Nici nu-i pasa - Comentariu Video

Publicat: 15 Iun 2009 00:00

Autorul operei: Tudor Arghezi
ISBN: 973-2101-69-5

Tema operei:
Poezia poate fi incadrata in marea tema argheziana a "boabei si a faramei", inspirata din universul mic. De asemenea, este evidenta intentia ludica a eului liric.
Discursul liric are in centru imaginea pasarii, care se contureaza cu ajutorul unor imagini vizuale la acestea adaugandu-se imagini dinamice.

Scurta descriere:
Poezia "Nici nu-i pasa" de Tudor Arghezi se incadreaza in genul literar liric.
Opera lirica este acea creatie in care eul liric isi transmite in mod direct sentimentele, gandurile, ideile, cu ajutorul imaginilor artistice si al figurilor de stil.

De ce sa citesti opera?
Pe parcursul poeziei, eul liric isi exprima admiratia pentru pasare. Sintagma "pasarile fermecate", in care este inclusa si pasarea, careia eul liric ii adreseaza o interogatie retorica, confera acesteia un nou atribut: maiastra, vrajita.
Pasarea mai poate fi un simbol pentru creatia artistica, pentru arta. Astfel, harul acesteia, cel de a canta, ne sugereaza capacitata, talentul creatorului de a realiza o opera de arta.

Timp in care o poti citi: 10-15 minute

Asteptam impresii din partea ta!

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca problemele financiare ale profesorilor se vor rezolva prin declansarea grevei?

Teste Online

Test - biologie - animalele nevertebrate si vertebrate

Un test simplu de biologie pentru cl a 6 a..;))

mai multe »