calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Comentarii literare  »  Morcoveata - Comentariu Video

Morcoveata - Comentariu Video

calendar_month 11 Aug 2009, 00:00
Autorul operei: Jules Renard
ISBN: 973-8556-22-8

Subiectul operei:
Povestea lui Morcoveata surprinde universul copilariei filtrat prin ochii unui copil hipersensibil si cu o personalitate complexa. Sub ironia usor amara, se ascunde tandretea pentru tatal sau, care-l ignora, si pentru mama sa, care-l persecuta, profunzimea sentimentelor fiind analizata cu mare finete şi sensibilitate.

Scurta descriere:
Romanul lui Jules Renard se constituie dintr-o suita de intamplari axate pe o tema predilecta literaturii franceze si engleze a timpului, indeosebi: Drama copilariei nefericite. Morcoveata este de fapt un portret al autorului. Persecutat pentru parul sau rosu, terorizat in special de mama sa, Morcoveata apare in culori diverse: uneori mincinos sau hot,alteori, generos si delicat.

De ce sa citesti opera?
Morcoveata este o opera cu profunde accente realiste, cu personaje bine conturate – cel putin doua dintre elememorabile, chiar daca antitetice: Morcoveata si doamna Lepic. Paginile tangente naturalismului alterneaza cu texte de incontestabila poezie, amestec de umor si melancolie, de sarcasm si duiosie.

Timp in care o poti citi: 2-3 saptamani

Asteptam impresii din partea ta! 
Sondaj
Ce credeti despre hotararea de a calcula alocatiile copiilor in functie de veniturile familiei?