In cautarea timpului pierdut - Comentariu Video
calendar_month 26 Oct 2009, 00:00
Autorul operei: Marcel Proust
ISBN: 973-102-111-9

Tema operei:
Opera lui Proust a fost influentata masiv, se pare, de romanele lui Lev Tolstoi, in special de Anna Karenina, de stilul alb al romanelor lui Gustave Flaubert si de teoria despre arta a lui John Ruskin.
Homosexualitatea e o tema importatanta a operei sale, dar patrunde in acestea tarziu, abia dupa moartea mamei sale. Astfel, dupa Calea spre Guermantes si in celelalte volume, in special in Sodoma si Gomora, Proust recunoste implicit ca era el insusi homosexual. Se presupune ca a avut o relatie cu pianistul si compozitorul Reynaldo Hahn.

Scurta descriere:
Inceput in 1909 si terminat doar partial in anul mortii sale, ciclul de romane "In cautarea timpului pierdut" consista din sapte volume groase, cu peste 2.000 de personaje. Graham Greene l-a numit pe Proust "cel mai mare romancier al secolului XX", iar Somerset Maugham a numit romanul lui Proust "cea mai mare fictiune din toate timpurile pâna In ziua de azi". Proust a murit Inainte de a putea sa-si corecteze spalturile ultimelor trei volume, editate postum de fratele sau, Robert.

De ce sa citesti opera?
Marcel Proust a fost un romancier, eseist si critic francez, cunoscut mai ales datorita romanului „In cautarea timpului pierdut”, opera monumentala de fictiune a secolului XX, publicata de Gallimard In sapte volume, redactate vreme de mai bine de 14 ani.

Asteptam impresii din partea ta!


Sondaj

Considerati ca alocatia de 40 lei este suficienta pentru un elev?