Imparatul mustelor - Comentariu Video
calendar_month 22 Oct 2009, 00:00
Autorul operei: William Golding
ISBN: 973-50-1479-3

Subiectul operei:
Romanul prezinta felul in care se manifesta ideea de cultura si civilizatie in sanul unui grup de tineri ce se afla pe o insula pustie si care incearca sa se autocontroleze dupa regulile societatii.

Scurta descriere:
In urma prabusirii unui avion, nu exista supravietuitori adulti, doar niste copii. In acest context sunt prezentati doi baieti, englezi, Ralph si Piggy care sunt prezentati ca si personaje principale. Baietii gasesc o cochilie de scoica iar Piggy se gandeste sa o foloseasca drept corn pentru a striga dupa eventualii supravietuitori. Copiii se impart in doua grupe: cei mari si cei mici, grupe conduse de Ralph si Jack.

De ce sa citesti opera?
Romanul Imparatul mustelor, devenit un clasic al secolului XX, continua sa aiba un ecou rareori intalnit in istoria literaturii. Un grup de copii scapa cu viata din catastrofa prabusirii unui avion si incearca sa supravietuiasca pe o insula pustie din mijlocul Pacificului. Insa ceea ce ar putea fi aventura vietii lor, o noua robinsoniada departe de adulti si de regulile acestora, se transforma intr-un cosmar ucigator de vise: ura ia locul inocentei si crima se instapaneste peste o lume care-si rataceste busola.

Timp in care o poti citi: 2 saptamani
Asteptam impresii din partea ta!