Emotie de toamna - Comentariu Video
calendar_month 11 Dec 2008, 00:00
Autorul poeziei: Nichita Stanescu
ISBN: 973-45-0273-5
Subiectul poeziei:
Poezia "Emotie de toamna" este o opera literara lirica, eul poetic transformandu-se intr-o stare de tristete, de disperare, imprumutand din durerea sa intregului univers. Poezia are 2 parti si surprinde starile si sentimentele indragostitului, a Eului liric, care descopera fragilitatea sentimentului de iubire odata cu venirea toamnei.

Scurta descriere:
Poezia "Emotie de toamna" face parte din volumul "O viziune a sentimentelor", iar titlul ei este o metafora deoarece cuvantul "toamna" exprima o stare sufleteasca. In ceea ce priveste cuvantul "emotie", acesta simbolizeaza starea de teama deoarece sentimentul iubiri este pe cale sa se stinga din cauza scurgerii ireversibile a timpului.

De ce sa citesti poezia?
Poezia "Emotie de toama" ca si celelalte poezii ale lui Nichita Stanescu se remarca prin originalitate, prin bogatia metaforica a limbajului poetic, dar si prin lirism si sinceritate, caracteristici specifice intregului volum "O viziune a sentimentelor". Acest volum de poezii scris de Nichita Stanescu a fost apreciat su de criticul literar Eugen Simion, care il considera romanul unei idile.

Timp in care o poti citi: cateva minute

Asteptam impresii din partea ta!

Sondaj

Esti multumit de perioada aleasa pentru vacanta de Paste?