Cuvant - Comentariu Video
calendar_month 08 Dec 2008, 00:00
Autorul poeziei: Tudor Arghezi
Subiectul poeziei:
Opera "Cuvant" exprima direct sentimentele autorului. Adresandu-se direct, acesta isi marturiseste visul de a-i face cititorului un dar plin de semnificatii: "Vrui, cititorule, sa-ti fac un dar". Scriitorul, care se crede a fi un magician, un vrajitor al cuvintelor, doreste sa faca "farmece", aducand astfel in viata cititorului, prin opera sa, o lume misterioasa, nemaivazuta si pocnind din degete sa-l trezeasca pe acesta pentru a vedea cele mai mici detalii care dau farmec vietii.

Scurta descriere:
Poezia "Cuvant", scrisa in anul 1935 de catre poetul din Carbunesti, Tudor Arghezi, este ca o prefata pentru volumul pe care il deschide: "Carticica de seara". Prin ea, autorul isi exprima parerile despre rolul sau si al operei sale; transmitand modul de creare a poeziei, aceasta devine o arta poetica.

De ce sa citesti poezia?
Poezia "Cuvant" - adresata cititorului, poate constitui o punte intre scriitor si cititor pentru a face sa vibreze la fel, in acelasi ton, doua fiinte, cu aceeasi rezonanta. Cuvintele au o putere magica.Insirate una langa alta, ele pot creea valori artistice, opere de pret, pentru mintea si inima cititorului.

Timp in care o poti citi: cateva minute

Asteptam impresii din partea ta!