calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Programul Euro 200  »  Programul "Euro 200" daunator elevilor

Programul "Euro 200" daunator elevilor

calendar_month 13 Iul 2010, 00:00
Programul "Euro 200" a devenit cunoscut si pentru cei de la New York Times, drept un program daunator elevilor. In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca proiectul "200 de euro pentru un calculator" afecteaza in mod negativ activitatea scolara a celor care beneficiau de acest ajutor.

Astfel se face ca in urma intesificarii utilizarii calculatorului situatia scolara a elevilor romani a scazut, arată un studiu publicat in ediţia on-line a cotidianului The New York Times.

Conform Realitatea.net, studiul a fost realizat de profesorul Ofer Malamud de la Universitatea din Chicago si de romanul Cristian Pop-Eleches de la Universitatea Columbia, si s-a bazat pe o cercetare făcută in Romania.

Statul ofera elevilor si studentilor care provin din familii cu venituri mici un ajutor de 200 de euro cu care acestia sa isi poata cumpara un calculator.

"Am inregistrat un efect negativ al cunostinţelor in randul elevilor", a declarat Ofer Malamud, in urma studiului, potrivit Realitatea.net.

Acelasi studiu spune ca cele mai slbae rezultate s-au inregistrat la materii precum matematică, limba engleza si limba romană.
 
Sondaj
Esti multumit de mediile tale de la sfarsitul semestrului I?