Programul "Euro 200" daunator elevilor

Publicat: 13 Iul 2010 00:00

Programul "Euro 200" a devenit cunoscut si pentru cei de la New York Times, drept un program daunator elevilor. In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca proiectul "200 de euro pentru un calculator" afecteaza in mod negativ activitatea scolara a celor care beneficiau de acest ajutor.

Astfel se face ca in urma intesificarii utilizarii calculatorului situatia scolara a elevilor romani a scazut, arată un studiu publicat in ediţia on-line a cotidianului The New York Times.

Conform Realitatea.net, studiul a fost realizat de profesorul Ofer Malamud de la Universitatea din Chicago si de romanul Cristian Pop-Eleches de la Universitatea Columbia, si s-a bazat pe o cercetare făcută in Romania.

Statul ofera elevilor si studentilor care provin din familii cu venituri mici un ajutor de 200 de euro cu care acestia sa isi poata cumpara un calculator.

"Am inregistrat un efect negativ al cunostinţelor in randul elevilor", a declarat Ofer Malamud, in urma studiului, potrivit Realitatea.net.

Acelasi studiu spune ca cele mai slbae rezultate s-au inregistrat la materii precum matematică, limba engleza si limba romană.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Crezi ca in urmatoarele teze cu subiect unic se vor mai strecura greseli?

Teste Online

geografia romaniei

test pe semestrul al II-lea

mai multe »