calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  Trei medalii la Olimpiada de Informatica a Tarilor din Europa Centrala si de Est

Trei medalii la Olimpiada de Informatica a Tarilor din Europa Centrala si de Est

calendar_month 20 Iul 2010, 00:00
Lotul olimpic de informatica al Romaniei, participant la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, desfasurata in perioada 12 - 19 iulie, la KoŇ°ice (Slovacia), a obtinut trei medalii (doua de argint si una de bronz).

Medaliile de argint au fost cucerite de Bogdan-Cristian Tataroiu (clasa a XII-a) si Vlad Alexandru Gavrila (clasa a IX-a), amandoi elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Victor-Cristian Ionescu, elev in clasa a XI-a la acelasi liceu, a intrat in posesia unei medalii de bronz. Din echipa Romaniei a facut parte si Alexandru Tache, elev in clasa a XI-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti.

La Olimpiada de Informatica a Tarilor din Europa Centrala si de Est, aflata la cea de-a 17-a editie, au participat peste 40 de elevi din Croatia, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. Au avut statut de invitat delegatii din Bulgaria si Elvetia.

Conform regulamentului, Fiecare stat poate inscrie in concurs o echipa formata din maximum 4 elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Vezi si:
Concursuri scolare

Info utile

Stiri educatie


 
Sondaj
Sunteti de acord cu introducerea examenului de admitere la liceu din 2010?