calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  Succes al olimpicilor internationali la fizica

Succes al olimpicilor internationali la fizica

calendar_month 23 Iul 2009, 00:00
La a 40-a editie a Olimpiadei Internationale de FizicA, desfasuratA in Mexic (Merida/Yucatan), intre 11 si 19 iulie 2009, lotul olimpic al Romaniei a reusit o performantA de exceptie (cinci medalii: trei de aur si doua de argint)

Medaliile de aur au fost obtinute de Virgil BAran, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National "Sfantu Sava” din Bucuresti, Szerző Péter, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Teoretic "Székely Mikó” din Sfantu Gheorghe (judetul Covasna) si Marius Constantin, elev in clasa a XII-a la Liceul International din Informatica din Bucuresti.

Medaliile de argint au fost cistigate de Ovidiu Alexandru Cotelt (Scoala CrestinA "Filadelfia” Suceava), respectiv Gabriel Petrica (Colegiul National "Mircea cel Batran” Constanta), ambii absolventi ai clasei a XII-a.

La edi?ia din acest an au participat 340 concurenti din peste 70 de tari, România clasindu-se pe locul 3, la egalitate cu Federatia Rusa si Taiwan.

Coordonatorul lotului national, conf.dr. Adrian Dafinei, evidentiind complexitatea subiectelor teoretice, dar si a lucrArilor de laborator, a tinut sa sublinieze ca, la succesul elevilor nostri, o contributie deosebita a avut-o un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti care a participat la pregatirea membrilor componenti ai lotului.

"O pregatire intensa, care a inceput cu citeva luni in urma si care nu s-a limitat doar la latura strict stiintifica – efectuarea de probleme cu un grad ridicat de dificultate, dar si a unor lucrari de laborator dificile – , ci si la pregatirea lor biologica si psihologica – acomodarea cu noul fus orar ori cu clima existenta, elemente definitorii pentru valorificarea in cit mai buna masura a cunostintelor acestora” – a precizat coordonatorul lotului.

Cei care cu tact si multa daruire au contribuit la cununa de lauri a tinerilor nostri fizicieni sunt: leader doctorand Delia DAVIDESCU, conf. dr. Marian BAZAVAN, conf.dr. PetricA CRISTEA, conf. dr. Ana IOANID, conf.dr. Simona TALPOS, conf.dr. Cristian CIUCU, lector dr. Marius CALIN, conf. dr. Nicolae CORNEL. 
Sondaj
Stiti cum isi petrece copilul dumneavoastra timpul liber?