calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  Sibiu: Olimpiada la disciplinele din aria curriculara "Tehnologii" 2009

Sibiu: Olimpiada la disciplinele din aria curriculara "Tehnologii" 2009

calendar_month 06 Apr 2009, 00:00
Olimpiada la disciplinele din aria curriculara "Tehnologii" si Concursul profesional - Domeniile: "Textil" si "Estetica si igiena corpului omenesc" 2009 din Medias.

Etapa nationala: Va avea loc la Grupul Scolar de Industrie Usoara Medias in perioada 13 - 17 aprilie 2009.

Descriere:
Dragi olimpici, dragi oaspeti, asteptam cu nerabdare si interes sa ne cunoastem!

Veti poposi pe un taram transilvanean, in centrul tarii, taram situat pe Valea Tarnavei Mari, ocrotit de dealuri impadurite, de turnurile, de bastioanele si de zidul vechii noastre cetati medievale, Civitas Mediensis, atestata documentar din 1267. Cei 742 de ani de istorie ne-au dainuit cultura si ne incadreaza astazi intr-un circuit turistic european atractiv prin elementele sale: Complexul Arhitectural Franciscan, superba Biserica Cetate "Sf. Margareta", Casa Schuller (Centrul Cultural National de studii in limba germana) sau celebrul Turn inclinat al Trompetilor din care vechii strajeri ai cetatii vegheau drumurile comerciale ce intrau in cetate. Organizarea eficienta a breslelor mestesugaresti ale vremii a conferit inca de pe atunci dimensiuni internationale acestui burg care furniza voievozilor si principilor Ungariei, Poloniei sau Germaniei produsele sale, foarte apreciate fiind armele si echipamentele de lupta.

Evolutia moderna a orasului, fundata pe aceasta venerabila traditie, a insemnat, in primul rand, diversificarea industriei si un progres social rapid. O importanta bogatie a subsolului - gazul metan - a generat dezvoltarea prolifica a unei ramuri industriale vitale pentru economia oricarei tari (astazi, la Medias, se afla sediile companiilor Romgaz SA si Transgaz SA, prezenta ce confera burgului titlul justificat de capitala a gazului metan). Toate aceste elemente precizeaza in chip fericit si pregnant profilul orasului nostru.

Veti fi in aceasta vacanta oaspetii scolii noastre, Grupul Scolar de Industrie Usoara din Medias. Ne dorim sa fiti placut invaluiti de spiritul acestor meleaguri incarcate de traditie si, nu in ultimul rand, sa desfasuram impreuna un demers educational de calitate.

Iar pentru ca motto-ul oricarei competitii este "Cel mai bun sa invinga!", dorim mult succes tuturor participantilor!


 
Sondaj
Crezi ca semestrul II va fi mai greu decat semestrul I?