calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  Sase medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori

Sase medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori

calendar_month 11 Dec 2009, 00:00
Elevii romani participanti la a VI-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori, desfasurata in perioada 2-11 decembrie 2009, la Baku (Azerbaidjan), au obtinut 6 medalii (una de aur, doua de argint si trei de bronz).

Medalia de aur a fost castigata de Radu Mihai Popescu (Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta), in vreme ce Vlad Florin Lazar (Colegiul National "Emanuil Gojdu" din Oradea) si Ioana Codrina Simionescu (Colegiul National "Gh. Vranceanu" din Bacau) au intrat in posesia medaliilor de argint. Medaliile de bronz au revenit Adrianei Andreea Neamtu (Colegiul National "Moise Nicoara" din Arad, respectiv lui Florin Sebastian Dumitru (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si lui Mihai Grigore Pruna (Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare). Toti componentii lotului olimpic sunt elevi in clasa a IX-a.

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ in care competitorii sustin trei probe (doua teoretice individuale si una practica pe echipe formate din 3 elevi) la trei discipline (chimie, biologie si fizica). La editia din acest an au participat 259 de elevi din 47 de tari.

Echipa Romaniei va reveni in tara, sambata, 12 decembrie, ora 18.30, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Vezi si:
Concursuri scolare
Info utile
Povesti de succes


 
Sondaj
Ce parere aveti despre marirea salariilor profesorilor cu 50%?