calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  Sase medalii la Olimpiada Internationala de Matematica

Sase medalii la Olimpiada Internationala de Matematica

calendar_month 21 Iul 2009, 00:00
Olimpicii romani au cucerit sase medalii - doua de aur, doua de argint si doua de bronz - la a 50-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata la Bremen, in perioada 13-23 iulie 2009.

Castigatoare a unei medalii de argint la editia precedenta, Madalina Elena Persu (absolventa a clasei a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) a obtinut in acest an medalia de aur.

Aceeasi performanta a reusit-o si Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a VIII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Performanta lui Omer Cerrahoglu este cu atat mai importanta, cu cat a fost obtinuta la o varsta precoce pentru aceasta compettie - 14 ani, in conditiile in care majoritatea participantilor la concursurile de seniori au 18-19 ani.

Medaliile de argint au intrat in posesia lui Andrei Deneanu si Francisc Bozgan, ambii elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti, in timp ce medaliile de bronz au ajuns la Tudor Padurariu (Colegiul National "Grigore Moisil" din Onesti), respectiv Marius Tiba (Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Concursul din acest an a reunit peste 600 de concurenti din 104 de tari. in ierarhia neoficiala pe natiuni, tara noastra a ocupat locul 3 in Europa. Fiind o editie jubiliara, Romania, in calitate tara initiatoare a acestei olimpiade in 1959, a avut onoarea de a conduce, in cadrul ceremoniei de deschidere, defilarea delegatiilor.

Tinerii matematicieni romani se intorc miercuri, 22 iulie, ora 12.20, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Vezi si:
Concursuri scolare
Stiri educatie
Inspectorate scolare - info
Info utile


 
Sondaj
Vi s-a intamplat sa va simtit neindreptatiti de un profesor?