calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  Sase medalii la Balcaniada de Matematica pentru seniori

Sase medalii la Balcaniada de Matematica pentru seniori

calendar_month 04 Mai 2009, 00:00
Lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut 6 medalii (patru de argint si doua de bronz), la a XXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 27 aprilie - 4 mai, in Serbia, la Kragujevac.

Medaliile de argint au fost obtinute de Madalina Persu (Liceul International de Informatica din Bucuresti), Radu Bumbacea (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), Gabriel Padurariu (Colegiul National "Grigore Moisil" din Onesti) si Omer Cerrahoglu (Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare).

Florin-Andrei Deneanu (Liceul International de Informatica) si Horia Mania (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu") au intrat in posesia medaliilor de bronz.

La editia din acest an au luat parte peste 115 competitori din 18 tari (11 in concurs si 7 cu statut de invitat).

Olimpiada Balcanica de Matematica (OBM) are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum 6 elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei.


 
Sondaj
Tezele cu subiect unic vi se par o metoda eficienta de testare si evaluare a elevilor?