calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  Sase medalii la Balcaniada de Matematica pentru Juniori

Sase medalii la Balcaniada de Matematica pentru Juniori

calendar_month 29 Iun 2009, 00:00
Romania a obtinut sase medalii (doua de aur si patru de argint) la a XIII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, desfasurata in Bosnia-Hertegovina, la Sarajevo, in perioada 25 - 30 iunie 2009.

Dan Danaila, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, si Omer Cerrahoglu, elev in clasa a VII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, au cucerit medaliile de aur.

Ambii elevi au fost laureati si la editia precedenta: Dan Danaila cu argint, iar Omer Cerrahoglu cu aur.

Medaliile de argint au revenit urmatorilor elevi: Lucia Stefana Anita (clasa a VIII-a/Colegiul National "C. Negruzzi" din Iasi), Monica Foszto (clasa a VIII-a/Colegiul National din Iasi), Petru Constantinescu (clasa a VIII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si Florin Mihai Barbu (clasa a VIII-a/Scoala "Nicolae Titulescu" din Caracal).

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate in zona balcanica. In acest an, au participat 86 de competitori din 14 tari (Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, Romania, Serbia si Turcia). Azerbadjan, Kazahstan si Tadjikistan au avut statut de invitat.

Lotul Romaniei a fost compus din sase elevi si a obtinut locul intai in clasamentul neoficial pe natiuni.

Elevii romani se intorc in tara, marti, 30 iunie, ora 18.30, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Vezi si:
Concursuri scolare
Stiri educatie
Inspectorate scolare - info
Info utile


 
Sondaj
Considerati ca tezele cu subiect unic avantajeaza elevii slabi?