calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  Patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

calendar_month 27 Iul 2009, 00:00
O medalie de aur, una de argint si doua de bronz reprezinta palmaresul lotului olimpic al Romaniei la a 41-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, desfasurata in perioada 18 - 27 iulie 2009, in Marea Britanie (Cambridge).

Posesor al unui palmares impresionant la competitiile internationale la care a participat incepand cu anul 2005 (5 medalii, dintre care 2 de aur si 3 de argint), Vlad-Alexandru Puscasu, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, a cucerit medalia de aur (prima dupa anul 2004). Trebuie mentionat si faptul ca Vlad-Alexandru Puscasu a obtinut al patrulea punctaj din concurs si, implicit, locul patru in clasamentul general.

Medalia de argint a fost castigata de Constamtin Giurgiu, elev in clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu" din Cluj-Napoca. Doi elevi ieseni, Vlad Simon Luca (absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National "Emil Racovita"), respectiv Tudor Balan (clasa a XI-a/Colegiul National "Costache Negruzzi") au obtinut medaliile de bronz. Tudor Balan este laureat cu aur la Olimpiada Internationala de Stiinte Juniori (Coreea de Sud) din 2008.

La aceasta editie au participat peste 260 de concurenti din 70 de tari.

Sursa: Biroul de Presa al MECI

Vezi si:
Concursuri scolare
Stiri educatie
Inspectorate scolare - info

Info utile


 
Sondaj
Sunteti de acord cu impozitarea stricta a meditatiilor?