calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  O medalie de argint si trei de bronz la Olimpiada Internationala de Chimie

O medalie de argint si trei de bronz la Olimpiada Internationala de Chimie

calendar_month 27 Iul 2010, 00:00
O medalie de argint si trei de bronz reprezinta palmaresul lotului olimpic al Romaniei la a 42-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, desfasurata in perioada 17 - 27 iulie 2010, in Japonia (Tokyo).

Medaliat cu argint la editia precedenta, Constantin Giurgiu, elev in clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu" din Cluj-Napoca, a reusit sa-si egaleze performanta de anul trecut, obtinand o noua medalie de argint. Si Tudor Balan (clasa aXI-a/Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi) si-a dublat numarul de medalii la aceasta competitie, insa din postura de detinator al unui "bronz", in 2009.

Celelalte doua medalii de bronz au fost adjudecate de Ioana Moga (clasa a XII-a/Colegiul National "Emanuil Gojdu" din Oradea) si Alexandru Sava (clasa a XI-a/Colegiul National "Vlaicu Voda" din Curtea de Arges).

La aceasta editie au participat 267 de concurenti din 68 de tari. Elevii romani se intorc in tara joi, 29 iulie, ora 00.50, pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Bucuresti.

Vezi si:
Timp liber

Harta de vacanta

Tabere scolare

Centre de agrement


 
Sondaj
Crezi ca admiterea la liceu pe baza mediei notelor de la tezele cu subiect unic este corecta?