Medalie de bronz si mentiune la Olimpiada Internationala de Filosofie
calendar_month 26 Mai 2010, 00:00
Elevii romani au obtinut o medalie de bronz si o mentiune la a XVIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Filosofie, desfasurata in perioada 21-24 mai, la Atena.

Performantele au fost reusite de Valeriu-Alexandru Cuc, elev la Liceul Teoretic "Aurel Lazar" din Oradea - medalia de bronz si de Irina Horodinca, eleva la Colegiul National din Iasi.

Tema generala a olimpiadei si a dezbaterilor a fost "Filosofia si istoria sa". La evaluarea lucrarilor au participat si doi profesori romani (in primele doua runde, prof. Eugen Stoica, membru in juriul si comitetul international, iar in runda a 3-a, prof. Florina Otet (Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov), membru in Steering Board-ul competitiei).

Concursul din acest an a reunit 50 de participanti din 22 de state. Conform regulamentului competitiei, tara organizatoare poate inscrie in concurs un numar de 10 elevi, celelalte state avand dreptul la doi concurenti.

Competitia a fost infiintata in 1993 din initiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, Romania, Turcia si Ungaria si este oficial recunoscuta de UNESCO.

Romania a participat la toate cele 15 editii de pana acum si a gazduit, la Brasov, editia din 1998, respectiv Iasi, editia din anul 2008.

Vezi si:
Evaluarea nationala 2010

Bacalaureat 2010

Admitere liceu 2010


Sondaj

Vi se pare corect ca numai elevii din clasele primare au vacanta de toamna?