calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  Aur si argint pentru elevii romani la Olimpiada de Stiinte de la Goteborg

Aur si argint pentru elevii romani la Olimpiada de Stiinte de la Goteborg

calendar_month 19 Apr 2010, 00:00
In perioada 11-17 aprilie 2010, la Goteborg (Suedia), Romania a participat pentru prima data la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene, o competitie care a reunit elevi din 20 de tari.

Lotul Romaniei a fost format din sase elevi, reprezentanti ai unor prestigioase unitati scolare din tara. Concursul s-a desfasurat pe echipe formate din cate trei elevi, fiecare dintre acestia concurand la cate una din disciplinele fizica, chimie si biologie. Doua dintre echipe au iesit castigatoare, una obtinand aurul, cealalta argintul.

Echipa medaliata cu aur a fost formata din Tudor Giurgica-Tiron - Colegiul National Iasi, Ana Maria Istrate - Colegiul National Emil Racovita din Iasi si Silvia Scoarsa - Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti. Echipa medaliata cu argint i-a avut in componena pe Mihai Racoreanu - Colegiul National Vasile Alecsandri din Galati, Diana Ivanoiu - Colegiul National Zinca Golescu Pitesti, George Silvian Baldac - Liceul Teoretic Neagoe Basarab din Oltenita.

Rezultatele obtinute de elevii romani demonstreaza inca o data faptul ca Romania prezinta un potential de resurse umane de exceptie, care de fiecare data reuseste sa obtina premii importante la toate competitiile internationale la care participa.
 
Sondaj
Ti-ai fi dorit ca Iepurasul sa iti aduca o vacanta de Paste mai lunga?