calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  6 medalii si locul I pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori

6 medalii si locul I pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori

calendar_month 07 Mai 2010, 00:00
Lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut 6 medalii (doua de aur si patru de argint) si locul I pe natiuni, la a XXVII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 2 - 7 mai, in Republica Moldova, la Chisinau.

Medaliile de aur au fost obtinute de Radu Bumbacea (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si Octav Dragoi (Liceul International de Informatica din Bucuresti). Gabriel Padurariu (Colegiul National "Grigore Moisil" din Onesti), Omer Cerrahoglu (Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), Filip Andrei Chindea si Stefan Ivanovici (ambii elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti) au intrat in posesia medaliilor de argint.

La editia din acest an au luat parte peste 130 competitori din 20 de tari (11 in concurs si 10 cu statut de invitat). Olimpiada Balcanica de Matematica (OBM) are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum 6 elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei.

Elevii romani vor reveni in tara, sambata, 8 mai, ora 21.35, pe Aeroportul International "Henri Coanda". 
Sondaj
Credeti ca problemele financiare ale profesorilor se vor rezolva prin declansarea grevei?