calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  12 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2010

12 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2010

calendar_month 14 Iul 2010, 00:00
Lotul olimpic al Romaniei a obtinut douasprezece medalii la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinara Tuymaada (doua de aur, cinci de argint si cinci de bronz) la toate cele patru probe din structura competitiei (informatica, matematica, fizica si chimie).

Competitia s-a desfasurat in perioada 7-14 iulie, in Irkutsk (Yakutia, Siberia Orientala).

Pe discipline, rezultatele elevilor romani sunt urmatoarele:

Matematica: o medalie de aur - Octav Dragoi (clasa a X-a), o medalie de argint - Marius Tiba (clasa a XI-a) si o medalie de bronz - Ioana Maria Tamas (clasa a X-a). Cei trei olimpici sunt elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Chimie: doua medalii de argint obtinute de George-Silvian Baltan (elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Oltenita), respectiv Alexandru Paraschiv (Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti, clasa a X-a) si o medalie de bronz obtinuta de catre Andreea-Georgiana Scoban (eleva in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi).

Informatica: o medalie de aur - Radu Stefan Voroneanu (elev in clasa a XI-a la Colegiul National "I.L. Caragiale" din Ploiesti), o medalie de argint - Cezar Mocan si una de bronz - Serban Andrei Stan, ambii elevi fiind in clasa a X-a, la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Fizica: o medalie de argint - Raileanu Roberta (eleva in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) si doua medalii de bronz - Victor Luca Iliesu (Colegiul National de Informatica "T. Vianu" din Bucuresti, clasa a XI-a) si Tudor Platon Cristea, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2010, aflata la cea de-a XVII-a editie, au participat 137 de concurenti din Federatia Rusa, Yakutia, China si Romania. Olimpicii romani revin in tara in cursul zilei de astazi, 14 iulie.

Vezi si:
Povesti de succes

Concursuri scolare

Stiri educatie

Info utile 
Sondaj
Ce credeti despre hotararea sindicalistilor din educatie de a protesta pe 5 octombrie?