calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Olimpiade  »  11 Medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada

11 Medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada

calendar_month 08 Iul 2009, 00:00
Lotul olimpic al Romaniei, participant la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, (30 iunie - 8 iulie, Yakutia) a obtinut unsprezece medalii (sapte de aur si patru de argint) la toate cele patru probe ale competitiei (chimie, informatica, matematica si fizica).

Pe discipline, rezultatele sunt urrmatoarele:

1. Matematica (3 medalii, toate de aur): Radu Bumbacea (clasa a IX-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), Adrian Stefan Ivanovici si Ioan Octav Dragoi (ambii absolventi ai clasei a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti)

2. Informatica (trei medalii): Andrei Purice (clasa a IX-a/Colegiul National "I. L. Caragiale" din Ploiesti) si Anton Teodor Pripoae (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) - medalii de aur, respectiv Andrei Poenaru (clasa a XI-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) - medalie de argint.

3. Chimie (trei medalii): Ioana Moga (clasa a XI-a/Colegiul National "Emanoil Gojdu" din Oradea) - o medalie de aur, dupa "argintul" obtinut la editia precedenta, respectiv Octav Caldararu (clasa a XI-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si Alexandru Sava (Colegiul National "Vlaicu Voda" din Curtea de Arges) - ambii medalii de argint.

4. Fizica (doua medalii): Tudor Giurgica-Tiron (clasa a IX-a/ Colegiul National din Iasi) - medalie de aur, si Daniel Ciocarlan (clasa a XI-a/Colegiul National "Alexandru Vlahuta" din Ramnicu Sarat) - medalie de argint. Din lotul Romaniei a mai facut parte Vlad Bogdan Ghita (clasa a X-a/Colegiul National "Moise Nicoara" din Arad), care a concurat la fizica.

La aceasta editie au participat 22 de echipe (160 de concurenti) din Federatia Rusa, Yakutia si China.

Vezi si:
Concursuri scolare
Stiri educatie
Inspectorate scolare - info
Info utile


 
Sondaj
Ce parere aveti despre sarbatoarea Martisorului?