calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Inspectorate scolare  »  Internatele scolare din Mures vor functiona in sistem hotelier

Internatele scolare din Mures vor functiona in sistem hotelier

calendar_month 04 Sep 2009, 00:00

Internatele scolare din Targu Mures, precum si cantinele aferente, vor trebui sa suporte din venituri proprii cheltuielile de intretinere incepand de anul viitor.

Autoritatile locale spun ca au luat aceasta decizie deoarece au descoperit multe cheltuieli nejustificate la aceste unitati.

Incepand cu 1 ianuarie 2010, primaria va deconta pentru cantine doar costurile legate de intretinerea elevilor, nu si cele generate de diverse evenimente organizate in cantine: nunti, botezuri sau alte manifestari.

"De la inceputul anului viitor, Primaria Targu-Mures vrea ca internatele sa suporte din venituri proprii cheltuielile de intretinere, avand in vedere faptul ca in aceste cladiri sunt cazate si alte persoane decat elevii", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei.

Inspectoratul general scolar al judetului Mures, Dumitru Matei, a declarat joi ca "in perioada anului scolar s-a facut multa risipa".

"Se va trece pe o administrare proprie a internatelor si a cantinelor urmand ca fiecare scoala sa decida asupra taxelor pe care le va percepe de la elevi, in functie de cheltuielile pe care le are", a declarat Matei.

Directorul Grupului Scolar Industrial Electromures, Suzana Ganta, a spus ca, daca la aceasta ora costul per elev este de 200 de lei, se poate ajunge si la 340 de lei.

Autoritatile au luat aceasta decizie dupa ce au constatat cheltuieli enorme, nejustificate, la apa, gaz si energie la internate si cantine pe perioada verii, cand elevii erau in vacanta. Odata aplicat noul sistem, administratorii vor raspunde de toate cheltuielile care se fac.

Sursa: ziare.com 
Sondaj
Crezi ca Iepurasul de Paste va veni si anul acesta la tine?