Vacanta cu avionul la Praga, 7 idei pentru o vacanta in familie cu multe motive de bucurie
calendar_month 10 Iul 2017, 00:00
Nu ai cum să regreți că ai ales bilete de avion spre Praga pentru toată familia, cu atât mai puțin în perioada verii, când verdele crud din parcurile și grădinile capitalei Cehiei e mai generos ca oricând, la fel ca și soarele dogoritor. Fii pregătit pentru plimbările lungi prin muzee și cele mai atractive obiective turistice pentru prichindei și adulți deopotrivă!
Orașul vechi, Podul Carol și Castelul din PragaÎncepe minivacanța voastră în Praga cu o excursie la Catedrala Sf. Vitrus, unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș, unde lumina soarelui trece într-o multitudine de culori prin vitraliile colorate. O să înveți destul de repede că orice copil e fascinant de construcțiile de mari dimensiuni și că oricât de mofturos ar fi, o să adore să se plimbe într-un locaș care se înalță până la cer. La fel de impunătoare sunt grădinile de vară și Castelul orașului, două locuri iconice pentru localnici și două dintre cele mai vizitate obiective de către cei care își rezervă bilete de avion spre Praga. Grădinile istorice de la poalele Castelului sunt un refugiu minunat pentru un picnic în familie departe de razele fierbinți care nu sunt niciodată la fel de puternice în orașul de pe malul râului Vltava pe cât sunt în alte capitale europene, pentru că orașul e destul de ferit de caniculă.Înainte să urcați la castel, trebuie să treceți prin Centrul Vechi al orașului și să vă faceți intrarea pe Podul Carol, o minunăție arhitecturală medievală. Prichindeii și copiii mai mari ca vârstă o să se oprească preț de câteva minute în fața fiecărei statui din piatră. Ar fi bine să afli câteva istorii frumoase despre fiecare dintre ele. Podul a fost ridicat în secolul 15, adică în urmă cu mai bine de 600 de ani de un rege, iar numele inițial pe care acesta l-a primit a fost Podul de piatră. Ca și astăzi, podul era cea mai importantă legătură între Centrul orașului și Castelul din Praga. Iar dacă vrei să îi dai gata cu câteva informații inedite, poți să le spui că podul măsoară 621 de metri (ați putea chiar să-l măsurați la pas și să vedeți cât de lung e după măsurătorilor familiei voastre). Podul de piatră e decorat cu 30 de statui baroce, iar dacă vrei să le pui copiilor imaginația la lucru, ați putea să dați un nume fiecărei statui în timp ce pășiți pe lângă ele. Dacă te atrage tot mai mult ideea de a călători mai mult vara aceasta, e bine să știi că cele mai bune oferte pentru bilete de avion București - Praga le găsești dacă îți faci planurile cu 6 sau 8 săptămâni înainte de zbor.
Muzeul MiniaturilorPentru că e în fiecare vacanță de vară țineți să descoperiți locuri unice, ai putea să te gândești serios că trebuie să te oprești și la Muzeul Miniaturilor, ușor de ratat, unde lumea trebuie descoperită cu lupa. Cum prichindeii sunt la o vârstă în miniatură față de adulți, o să fie cuceriți de micro-lumile pe care le pot descoperi doar uitându-se cu atenție prin microscop. Muzeul include reproduceri după lucrări de Leonardo da Vinci, Matisse sau Dali. Adresa muzeului e Strahovske nadvori nr. 11, în apropierea Mănăstirii Strahov, din complexul muzeal al Palatului din Praga. Se spune că la muzeul din orașul ceh se află o mini-carte, cea mai mică din lume. Ar fi interesant să o vedeți. E suficient să rezervi o oră sau două pentru oprirea pe care plănuiți să o faceți aici. Chiar în apropierea muzeului e un restaurant potrivit pentru familiile cu copii unde ați putea să vă opriți să luați cina sau prânzul.
Grădinile și Palatul WallensteinMăcar în copilărie lumea trebuie să pară ruptă din povești. Dacă vreți să vă plimbați prin grădinile unui castel cochet, cu iazuri unde înoată pești colorați, alei pe care umblă păuni de toate culorile sau păuni albi imperiali, atunci trebuie să treceți pe lista locurilor care merită văzute și Palatul Wallenstein atunci când rezervaţi bilete de avion spre Praga. Grădina e plină de sculpturi delicate și e invadată, la propriu, de verdeață și zeci de flori colorate. Croazieră pe Vltava în familie sau o zi la o piscină eco Iar dacă vara e într-o pasă bună și prindeți un soare năucitor, ați putea să mergeți împreună într-o croazieră cu doar 11 euro de persoană. Copiii beneficiază de reducere, așa că nu o să plătiți foarte mult pentru această activitate în familie. Mai tuturor prichindeilor le place apa și adoră să meargă cu vaporul, iar apele râului Vltava sunt îmbietoare și liniștitoare, așa că locul e ideal pentru o navigare la asfințit în timpul căreia puteți admira pescărușii sau clădirile din Orașul vechi. Dacă vreți să vă scăldați pentru câteva ore, e bine să mergeți la o piscină cu apă filtrată pentru că riscurile sunt foarte mici ca prichindeii să se îmbolnăvească. Piscina Biotop din Radotin e cunoscută ca o piscină sănătoasă pentru că în apă nu se adaugă chimicale. Resortul are locuri de joacă special amenajate pentru cei mici și un meniu potrivit pentru toate vârstele.
Plimbare cu trăsura pe străzile pietruite ale orașuluiE greu să te decizi între o croazieră pe Vltava și o plimbare cu trăsura prin Centrul vechi al orașului. Și pentru că e atât de dificil să iei o decizie, de ce să nu le faceți pe amândouă? Trapul cailor pe străzile pietruite îți lasă o senzație de lume medievală și orașul pare și mai fascinant atunci când e descoperit la trap, și nu cu busurile care îi răpesc, într-o anumită măsură, farmecul de cetate medievală. Îi găsești pe birjari chiar în centrul orașului, tot timpul la datorie. E un prilej perfect să descoperi orașul și să admiri fiecare clădire și străduțele înguste. Bucuria celor mici e garantată dacă prindeți un cal blând pe care să-l poată mângâia.
Grădina zoologică din Praga, pentru că prichindeii iubesc animaleleDacă te-ai decis deja să pleci cu avionul spre Praga și să iei cu tine toți membrii familiei, e bine să te gândești un pic mai mult la copiii mai mici ca vârstă. Oriunde ai ajunge și spre orice destinație ți-ar rezerva bilete de avion, o vizită la Grădina zoologică se dovedește a fi întotdeauna o idee bună. Dacă petreceți un weekend prelungit la Praga și prindeți cumva o zi mai mohorâtă, dar nu aveți chef de muzee reci, puteți să mergeți la Zoo. Grădina zoologică e atât de mare că puteți petrece liniștiți cel puțin o jumătate de zi vizitând animalele de pe toate continentele.
Ce mănânci într-o minivacanță la PragaPe lângă multitudinea de locuri care le vor deschide imaginația și curiozitatea, orașul e un paradis gastronomic pentru părinții care nu au copii foarte sensibili când vine vorba despre mâncare. Ați putea să încercați preparate tradiționale cum ar fi bramboraky, cârnăciorii cehești, preparatele foarte sănătoase din carne de vită, colțunașii, gulașul cehesc făcut cu carne de vânat care e o delicatesă. Dacă vrei să comanzi o mâncare mai ușoară, poți să te oprești la niște colțunași de mozzarella prăjiți cu un sos dulce (deși ele se servesc cu sos picant). Un alt preparat tradițional pe care îl poți încerca e veproknedlozelo, un fel principal cu un nume aproape imposibil de pronunțat, care e pregătit din carne de porc cu colțunași și varză murată. Îl poți servi seara, când peste oraș se lasă, în sfârșit, răcoarea.
Scrie propria istorie despre călătoria la PragaȘi ar mai fi o grămadă de idei sau motive care să te facă să îți rezervi bilete de avion dus-întors spre Praga. Parcurile sunt grozave, e adevărat, și la fel de atrăgătoare (pentru părinți) sunt grădinile de vară unde puteți să vă relaxați în timp ce prichindeii se luptă să iasă din tunelurile de plastic, se dau pe tobogan sau se joacă în nisip. O să te surprindă plăcut atmosfera relaxată a localnicilor și mai ales atitudinea foarte înțelegătoare față de familiile care călătoresc alături de copii. Parcul Letna e unul dintre cele mai frumoase locuri unde puteți să vă relaxați spre seară, mai ales că, dacă zbori spre Praga alături de copii, nu o să îți dorești să rămâneți pe terasele foarte aglomerate din centru. În plus, parcul beneficiază de câteva priveliști panoramice asupra orașului pe care nu ați vrea să le ratați pe lângă zecile de locuri de joacă special dedicate copiilor. Veți găsi suficiente terase, restaurante și grădini de vară unde să poposiți când prichindeii obosesc. Mai pune pe lista locurilor unde trebuie să vă opriți Ceasul astronomic, unde ar trebuie să ajungeți dimineața la 9.00 sau seara la aceeași ora aşa încât cei mici să vadă spectacolul celor 12 apostoli care defilează deasupra cadranului superior. Chiar dacă nu prindeți spectacolul, merită să vă opriți în fața lui fie doar și pentru ca prichindeii să admire complexitatea ceasului, a cadranului astronomic, a cercului zodiacal sau ale celor patru figuri alegorice. Și nu în ultimul rând, poate că vă rezervați bilete la un spectacol de păpuși sau mergeți la Teatrul de păpuși, unul dintre locurile cu tradiție din orașul medieval. Ție de ce ți-ar plăcea să zbori spre Praga vara aceasta?Sondaj

Crezi ca tezele din semestrul II sunt mai grele decat cele de pe primul semestru?