UNICEF si platforma DONATIE.RO lanseaza in premiera in Romania SMS-ul recurent
calendar_month 08 Iul 2013, 00:00
UNICEF cu sprijinul ARC, Orange Romania si Vodafone Romania, foloseste pentru prima data in Romania SMS-ul recurent ca instrument de strangere de fonduri in cadrul campaniei “Priveste intai copilul!” dedicata sprijinirii copiilor cu dizabilitati- se arata intr-un comunicat al UNICEF.

“Donatiile recurente prin SMS se alatura donatiilor prin debit direct si celor unice prin SMS, pentru ca donatiile de la persoane fizice sa fie cat mai usor de facut. Astfel, oferim clientilor Orange si Vodafone sansa de a dona 2 euro lunar, la inceput pentru campania UNICEF. Sistemul este astfel gandit incat ofera control asupra momentului in care donatorul opreste donatia si are integrate sisteme de transparenta care il ajuta sa afle cati bani s-au strans si care sunt rezultatele obtinute dupa colectarea fondurilor donate”, a declarat Dana Pirtoc, Director Executiv Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC).

“Romania este a treia tara in lume, dupa Norvegia si Marea Britanie, unde UNICEF introduce SMS-ul recurent. Pentru a produce cu adevarat o schimbare in societate avem nevoie de un sprijin constant din partea sustinatorilor nostri, sub forma unor donatii luna de luna. Astfel, impreuna – UNICEF, ARC si “Prietenii UNICEF” – vom putea face o schimbare durabila in viata copiilor vulnerabili din Romania”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF Romania.

Persoanele care doresc sa sprijine copiii cu dizabilitati, pot dona lunar suma fixa de 2 euro, devenind astfel “Prieten UNICEF”.

Trimite un SMS gratuit cu textul COPIL la numarul 8844, valabil in retelele Orange si Vodafone. Vei primi un mesaj de confirmare de la numarul 24400. Dupa primirea acestui mesaj, lunar, vei gasi contravaloarea donatiei tale de 2 euro, la care nu se percepe TVA, pe factura trimisa de operatorul tau de telefonie mobila. Daca esti client pre pay al uneia din cele doua retele, din creditul tau va fi retrasa suma de 1.61 Euro (dat fiind ca la reincarcare ai platit deja TVA), iar donatia ta va ajunge la UNICEF cu suma de 2 Euro.

Daca doresti sa intrerupi programul de donatii lunare, trimite un SMS gratuit cu textul STOP la numarul 8844, valabil in retelele Orange si Vodafone. Vei primi de la numarul 24400 un mesaj de confirmare a intreruperii programului de donatii lunare.

Cu fondurile stranse prin donatiile lunare, UNICEF va dezvolta modele de interventie prin care se ofera sanse egale la dezvoltare celor mai mai vulnerabili copii din Romania si din lume: copiii cu dizabilitati. Acesti copii sunt adesea ignorati de societate, politici publice, statistici, ceea ce accentueaza excluderea lor si adanceste inechitatea. Copiii cu dizabilitati au acces mai restrans la servicii si risca sa fie victime ale violentei, neglijentei si abuzurilor. Copiii cu dizabilitati au aceleasi drepturi ca toti ceilalti copii.Au dreptul sa supravietuiasca si sa aiba conditii de viata bune, sa fie inclusi in viata comunitatilor, sa duca o viata sanatoasa, sa-si atinga potentialul maxim.

Campania “Priveste intai copilul!” este o campanie de informare, constientizare si strangere de fonduri dedicata copiilor cu dizabilitati din Romania derulata de UNICEF si Realitatea TV in perioada iunie – august 2013.

Despre UNICEF Romania

UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. in Romania, UNICEF lucreaza impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatiilor, fundatiilor si a guvernelor.Sursa: Realitatea.netSondaj

Ce credeti despre hotararea de a calcula alocatiile copiilor in functie de veniturile familiei?