Turneul "Chirila se intoarce la scoala"
calendar_month 27 Oct 2009, 00:00
In aceasta toamna, Tudor Chirila va relua turneul pe care l-a intiat in luna mai in 5 dintre liceele din Bucuresti. Alaturi de elevi si profesori Tudor "incepe scoala" poposind in 15 alte licee. In cadrul proiectului "Chirila in licee" el le va vorbi elevilor despre cum pot descoperi ce vor sa faca in viata si, mai ales, despre alegerea carierei in cunostinta de cauza.

Aceasta deoarece rechizitele pentru viitor sunt mult mai greu de pregatit decat cele obisnuite. Ce calitati isi vor ascuti? In ce rucsac isi vor purta visele? Dupa ce rigla isi vor masura succesul? Cum vor face in asa fel incat pasta corectoare si guma de sters sa nu le fie necesare?

In cadrul turneului, Tudor isi propune sa-i ajute pe liceeni sa raspunda la toate aceste intrebari. Campania sta sub sloganul "Descopera ce-ti place. Acum!" accentuand ideea ca, inainte de orice, este important sa fii pasionat de ceea ce faci.

Iar pentru a da o finalitate tangibila intalnirilor, acestea sunt dublate de un studiu psihologic care urmareste sa identifice gradul de incredere al elevilor in ei insisi, modelele pe care le admira. Rezultatele studiului efectuat pe elevii primelor 5 licee au dezvaluit ca banii si statutul social au o insemnatate deosebita pentru tineri. Ei sunt in marea lor majoritate oportunisti, au obiective foarte indraznete, dar ar prefera sa sara pasii necesari atingerii lor.

Din acest punct de vedere, s-a dovedit utilitatea dezbaterilor care, desi nu le pot oferi tinerilor raspunsuri definitive, cu siguranta ii provoaca se reflecte mai mult asupra viitorului lor. Rezultatele complete ale studiului care includ comparatii intre liceele participante, dar si intre preadolescenti (14 – 16 ani) si adolescenti (17 – 19 ani) sunt disponibile pe blogul personal al lui Tudor Chirila.

"Chirila in licee" este un proiect despre exercitarea optiunii initiat de Tudor Chirila prin Fundatia artEST si Agentia de Vise, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Programul turneului "Chirila in licee"

Primul liceu in care Tudor Chirila va poposi va fi Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu". Intalnirea va avea loc joi, 29 octombrie incepand cu ora 15:30. Celelalte intalniri din licee vor avea loc in zilele de luni, miercuri si vineri incepand cu ora 16:30.

Presa va avea acces doar in primele 15 minute ale intalnirilor cu elevii, masura luata pentru a asigura discutiilor un cadru cat mai informal. Turneul se va incheia la inceputul lunii decembrie si va cuprinde urmatoarele licee:

Colegiul German "Goethe"
Colegiul National "Cantemir Voda"
Colegiul National "Elena Cuza"
Colegiul National "Gheorghe Sincai"
Colegiul National "Iulia Hasdeu"
Colegiul National "Matei Basarab"
Colegiul National "Mihai Eminescu"
Colegiul National Mihai Viteazu
Colegiul National "Sfantul Sava"
Colegiul National "Spiru Haret"
Colegiul National "Tudor Vianu"
Colegiul National "Virgil Madgearu"
Liceul Teoretic "Grigore Moisil"
Liceul Teoretic "Nicolae Iorga"
Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu"

Sondaj

De ce au hotarat sindicalistii din invatamant anualrea grevei generale?