Sfaturi esentiale pentru viitorii soferi si pentru soferii incepatori
3/34
calendar_month 07 Dec 2017, 00:00
Obtinerea carnetului de sofer este un moment important in viata fiecarei persoane, iar prima experienta la volan este de neuitat. Pentru a deveni a deveni conducatori auto foarte buni, soferii incepatori trebuie sa se informeze periodic cu privire la regulile de circulatie si sa le puna in mod corect in practica.

Sfaturi pentru viitorii soferi

Persoanele care au aplicat la scoala de soferi trebuie sa trateze acest proces cu mare seriozitate, deoarece modul in care asimileaza informatiile in timpul derularii cursurilor va avea un mare impact in viata lor ca soferi incepatori. Daca deja v-ati inscris la scoala de soferi, noi va oferim cateva sfaturi pe care trebuie sa le luati in considerare in timpul frecventari acesteia. Pe langa rezolvarea de chestionare drpciv si citirea codului rutier, nu trebuie sa ignorati urmatoarele aspecte: 1. Codul rutier trebuie sa fie citit cel putin o data, insa noi va sfatuim sa il cititi de doua ori. Prima lectura a codului rutier este pentru a va face o idee asupra textului, iar a doua lectura este una de asimilare, in timpul acestui proces este recomandat sa va faceti notite. 2. Implicati-va in mod activ la orele de legislatie rutiera. Fiti atenti la explicatiile instructorului auto si nu ezitati sa puneti intrebari daca unele lucruri va sunt neclare. 3. Revolvati multe chestionare drpciv si incercati sa raspundeti la intrebari in mod logic. Nu memorati raspunsurile in mod mecanic, ci ganditi raspunsul la intrebari. Chestionarele auto drpciv sunt o unealta buna pentru testarea cunostintelor asimilate in timpul orelor de legislatie rutiera. Revolvati minim zece chestionare auto categoria B pe zi si nu abandonati acest proces pana nu reusiti sa atingeti punctajul maxim. 4. In timpul orelor de condus, nu ezitati sa puneti intrebari frecvente instructorului si sa insistati asupra manevrelor care va dau batai de cap. Dupa ce ati urmat toti pasii de mai sus, inarmati-va cu multa rabdare si optimism. Cu siguranta veti trece cu brio examenele si veti deveni un sofer incepator gata de drum. Partea cea mai stresanta a trecut, ati promovat examenele cu mare succes, iar acum sunteti in sfarsit soferi la inceput de drum. In cele ce urmeaza, va vom prezenta cateva sfaturi pe care soferii incepatori ar trebui sa le puna in practica pentru a deveni experti si pentru a putea sa se bucure cu adevarat de aceasta activitate.

Sfaturi pentru soferii incepatori

Daca sunteti soferi incepatori nu trebuie sa uitati ca experienta condusului atunci cand porniti pe cont propriu la drum fara un instructor auto care sa va fie alaturi nu este tocmai usoara. Pe langa o atentie foarte mare in trafic, trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte: 1. La primele drumuri luati alaturi de voi un prieten sau un membru al familiei care are experienta ca sofer. Prezenta unui insotitor va va oferi o mai mare incredere si stabilitate in timpul condusului. 2. Conduceti de cate ori se iveste ocazia. Un sofer incepator trebuie sa stie ca doar prin exersare v-a putea sa devina un conducator auto cu experienta si incredere in sine. 3. Conduceti cu prudenta si aveti mare grija la viteza. Nu aplecati urechea la ironiile celor din jur, ci conduceti cu o viteza mai mica in primele luni ca sofer pentru a evita accidentele rutiere. O treime din accidentele rutiere sunt cauzate de conducatorii auto incepatori, iar aceste situatii ar putea fi prevenite daca acestia ar conduce cu prudenta. 4. Rasfoiti din nou codul rutier in cazul in care unele detalii nu va sunt clare sau le-ati uitat. Folositi-va de orice ocazie pentru a va informa asupra noilor reglementari rutiere si pentru a va pune la curent cu toate noutatile atat din punct de vedere tehnic cat si legislativ. Indiferent ca sunteti un viitor sofer sau un conducator auto incepator, nu uitati ca la inceput de drum in lumea sofatului este util sa fiti bine informat si pregatit. Mai mult decat atat, tineti minte: Acordati prioritate, reduceti viteza, caci viata are prioritate!

Sondaj

Esti multumit de perioada aleasa pentru vacanta de Paste?