calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Info Util  »  Roma: cum sa gaseati bilete de avion ieftine pentru familia ta ai topul atractiilor pentru copii

Roma: cum sa gaseati bilete de avion ieftine pentru familia ta ai topul atractiilor pentru copii

calendar_month 08 Sep 2016, 00:00
Un city break la Roma e una dintre cele mai bune opțiuni de vacanță pe care o poți face alături de copiii tăi, mai ales dacă aceștia sunt în învățământul primar sau mai mici. În primul rând, atunci când vrei să ieși în afara granițelor, e bine să te orientezi după bilete de avion spre destinații care nu sunt la mai mult de 2 sau 3 ore distanță, mai ales când călătorești cu copii care nu au împlinit încă 12 ani. Zborul trebuie să fie o experiență plăcută. La fel de bine poți călători cu mașina pentru mai multe ore, dar chiar dacă faci pauze pe drum, călătoria s-ar putea dovedi a fi destul de obositoare. Oricum, dacă vrei să pleci alături de copii pentru doar 3 sau 4 zile, nu se merită să pierzi foarte mult timp conducând.

Înainte să îți rezervi biletele de avion, e bine să știi că dacă pleci în vacanță alături de un copil minor trebuie să ai pașaport și o procură de la notar, în cazul în care copilul e însoțit doar de unul dintre părinți. În varianta ideală, pleci în vacanță în familie și nu mai trebuie să treceți pe la notar.

Din ce orașe ale tării ai zboruri directe spre Roma?

De ce spuneam că Roma e una dintre cele mai bune opțiuni de vacanță? Mai ales pentru că vei găsi oferte pentru bilete de avion la prețuri mai mult decât accesibile cam în orice sezon. Cumpărate din timp și în zile din timpul săptămânii, în special, biletele de avion dus-întors pornesc de la 30-40 euro pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie.

Un al doilea avantaj e că ai zboruri directe spre Roma din mai multe orașe ale țării, cum sunt București, Iași, Bacău și Timișoara (doar în anumite zile din lună). Din Cluj-Napoca, Sibiu, Constanța ori Craiova cursele sunt ocazionale, iar cele mai multe au escală în București. Ideal ar fi să găsești cel mai apropiat oraș de tine și să zbori direct spre Roma. În general, zborurile low-cost spre Roma aterizează pe aeroportul Ciampino, iar zborurile de linie pe aeroportul Fiumicino. BlueAir aterizează pe Fiumicino, în timp ce WizzAir și Rynair aterizează pe Ciampino. Așa că regula nu e tocmai bătută în cuie. Oriunde aterizați, puteți lua un autobuz sau tren (din Fiumicino) spre Gara Termini ori un alt punct din centrul orașului cu doar 4-6 euro. Copiii de până la 12 ani beneficiază de gratuitate dacă sunt însoțiți de un adult. În cazul în care vrei să iei taxiul spre centrul orașului, o cursă te ajunge 35-40 de euro. Spre deosebire de alte capitale europene, taxiurile în Roma sunt albe.

Vacanța pentru elevii din școala primară, 29 octombrie - 6 noiembrie 2016

Cum vacanța pentru copii din învățământul primar va fi în perioada 29 octombrie – 6 noiembrie, poți să îți rezervi bilete de avion spre Roma în perioada respectivă. Dacă călătorești alături de copii care nu sunt încă la școala, singura grijă e când poți să-ți iei o zi liberă de la serviciu. Fie că pleci într-un city break la Roma însoțit doar de copil, fie că îți planifici, pe cont propriu, vacanță la Roma în familie, e foarte important să verifici hotelurile din Roma unde urmează să te cazezi, pentru că atunci când pleci în vacanță însoțit de copii, locul de cazare nu mai pot fi puse pe ultimul loc, așa cum făceai în studenție.

În cazul în care plănuiești să îți faci un city-pass pentru transportul în comun (care te ajunge în jur de 16 euro, iar copii sub 10 ani beneficiază de gratuitate), poți sacrifica zona centrală a orașului în detrimentul unui district aflat la câțiva kilometri distanță de centru, unde, cu siguranță, vei găsi cazare mai bună, la același preț pe care l-ai fi plătit pentru o cameră în centrul orașului.Cu cât timp înainte trebuie să îți cauți cazare în Roma?

Dacă programul tău e ceva mai flexibil și te gândești să-ți planifici o călătorie la Roma anul viitor, cea mai puțin aglomerată perioadă din an e între lunile octombrie și aprilie. Singurul dezavantaj e vremea ceva mai mohorâtă. Oricum, la Roma temperaturile nu scad sub 0 grade nici măcar în lunile ianuarie și februarie. Dacă vrei să prinzi orașul înainte de invazia turiștilor, luna mai e cea mai bună perioadă să vizitezi Roma, mai ales că grădinile de pe colinele orașului vor fi în floare, iar temperaturile numai bune de explorat orașul la pas. O perioadă la fel de frumoasă și mai puțin aglomerată când ai putea vizita Roma e luna septembrie, când temperaturile scad în Roma, așa că poți să descoperi la pas muzeul, în aer liber.

În extra-sezon, vei găsi oferte atractive pentru hoteluri în Roma, dar e indicat să îți faci rezervări pentru cazare cu cel puțin cu două luni înainte de zbor. Dacă te gândești să călătorești în plin sezon turistic, e musai să îți rezervi camera de hotel cu 3-4 luni înainte, pentru că cele mai bune oferte dispar destul de repede. Dacă îți cauți o cameră de hotel în Roma cu doar 30 de zile înainte de zbor s-ar putea să plătești destul de mult pentru un confort sporit sau să mai găsești camere libere doar în zone aflate la distanțe considerabile de centrul orașului. Roma e o destinație turistică de top pe parcursul întregului an, așa că e bine să te gândești la asta, chiar și atunci când ai impresia că orașul va fi pustiu în extra-sezon.

Top atracții pentru copii din Roma

Oricât ai vrea să faci un tur al muzeelor de artă și al bisericilor, atunci când călătorești la Roma alături de copii, e bine să îți schimbi topul preferințelor sau să aloci drepturi de vizitare copiilor, cel puțin egale cu adulții. Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poți vedea la Roma e Muzeul Copiilor, care se află în apropierea Pieței del Popolo. Muzeul e pentru copii cam ce e Galeria Borghese pentru iubitorii de artă, și are mai multe încăperi interactive, unde pot experimenteze diferite meserii sau se pot juca alături de alți copii în cadrul workshop-urilor dedicate special lor. Și dacă tot veni vorba de Galeria Borghese, o idee mai bună, dacă vremea e călduroasă, ar fi să explorați Parcul de lângă Villa Borghese.

Dacă tot sunteți la Roma, e clar că trebuie să ajungeți și la Colosseum, unul dintre locurile pe care ar trebui să-l vizitezi alături de copii tăi. Ar fi bine ca turul pe care faceți să nu dureze mai mult de 30 de minute pentru că cei s-ar putea să se plictisească destul de repede. Sigur, trebuie să le menții interesul, caz în care ar trebui să afli dinainte câteva informații despre gladiatori și vremurile când amfiteatrul aduna zeci de mii de spectatori.

Castelul Sant’Angelo e un alt loc magic pe care merită să-l vizitezi alături de copii. E suficient să îl vadă că să fie tenaţi să descopere mai multe lucruri și să exploreze fortăreața militară. Pe lângă încăperile pe care le puteți explora în voie, o să vă încânte priveliștile deasupra râului Tibru, dar și istoria împăratului Hadrian.

Dacă copilul tău e suficient de mare cât să fi auzit cel puțin o poveste despre Leonardo da Vinci, atunci trebuie numaidecât să pui pe listă Muzeul Leonardo da Vinci din Roma. Nu se știe niciodată cât de impresionat o să iasă de acolo și poate se hotărăște să se facă inventator. Deși în cele mai multe muzee, copiilor li se spune să nu atingă exponatele, la Muzeul Leonardo da Vinci din Roma expozițiile sunt interactive, iar asta înseamnă că pot vedea cum funcționează mașinile de zbor și diverse alte prototipuri pe care Da Vinci le-a inventat. În aceeași măsură, locul e fascinant și pentru adulți. Un bilet de intrare pentru familie, 2 adulți și 2 copii, costă aproximativ 25 euro.

Tu ce alte obiective pentru copii ai recomanda pentru un city break la Roma?

După cum spuneam, Roma e un adevărat muzeu în aer liber, așa că ar fi indicat să optezi pentru un tur cu autobuzul în timpul căruia poți vedea principalele atracții turistice din Roma fără să îți obosești copilul și să-l plimbi de la un obiectiv turistic la altul. Biletul e valabil pentru 24 sau 48 de ore. Așa că dacă vrei să te oprești la oricare dintre obiective poți face acest lucru, urmând ca atunci când vrei să pleci să te urci în următorul autobuz care ajunge acolo. Autobuzul City Tour oprește printre altele la Biserica Santa Maria Maggiore, Colloseum, Piazza Venetia sau Fontana di Trevi.

Două atracții importante dacă alegi un city break în Roma sunt fântânile din Roma mai ales pentru copiii de vârsta mai mică. Printre cele mai frumoase se numără Fontana di Trevi, Fonatana del Pantheon (și în felul acesta numai bine vizitezi pe fugă și Pantheonul) și Fontana dei Quattro Fiumi. Și dacă tot te vei afla în unele dintre cele mai importante piețe ale orașului e musai să te orienteze după gelato și să vezi unde sunt cozile cele mai mari. Acolo o să găsești și cea mai bună înghețată.


 
Sondaj
Ce va doriti de la noul an?