Meditatii Online - Un Mod Util de a-ti Suplimenta Venitul pe Timp de Pandemie
3/37
calendar_month 02 Apr 2020, 00:00
Noul Coronavirus a afectat o lume întreagă. De când cu noile restricții impuse de autorități, o mare parte din populație a ajuns să fie disponibilizată și să intre în șomaj tehnic. Multe sectoare de muncă (inclusiv cel agricol) au fost afectate. Sunt companii (ex. cele din IT - Outsourcing) care încă își pot desfășura activitatea, permițând angajaților să lucreze remote, adică ”de acasă”, dar marea majoritate a firmelor mici, fie au intrat în faliment, fie au restricționat activitățile și redus numărul de angajați, din lipsa lichidităților sau din cauza condițiilor legale impuse.

Cum au apărut meditațiile online și la noi?

În această situație, absolvenții facultăților și profesorii în general s-au orientat spre susținerea unor meditații online. Celor care sunt obișnuiți cu acest sistem de interacțiune cu elevii, (sistem agreat și folosit cu succes de platformele online de meditații din Statele Unite) le-a fost mai ușoară adaptarea. A ajutat mult și decizia Ministerului Educației de a ”muta” cursurile online și astfel obișnuind (într-o oarecare măsură) părinții și copiii cu această metodă de predare.

Cum se poate lucra online la meditații?

Este binecunocut scepticismul multor părinți din România legat de randamentul scontat atunci când vorbim de lucrul online. Cu toate acestea, însă, se pot obține rezultate chiar și așa. O tabletă grafică, o conexiune bună la net și multă răbdare și dedicare - este tot ceea ce au nevoie profesorii pentru a putea oferi online meditatii matematica, fizică sau la alte materii. Însă este mult mai dificil de a menține elevul atent la lecție, decât în cazul meditațiilor la domiciliu. Pentru cei mici, cel puțin, ideea de ”suflat în ceafă” funcționează, iar șansele de a-și pierde concentrarea sunt mai mici. De acolo și neîncrederea acelor părinți vizavi de acest stil de lucru online. Însă, un profesor bun poate rezolva chiar și acest aspect. Pentru a fi sigur că elevul este în permanență atent, îi pune întrebări din ceea ce lucrează la moment.

Care sunt avantajele în a oferi meditații online?

Avantaje? Sunt destule. Începând de la economisirea timpului efectuat pe drum + combustibil, meditații mai multe zilnic, până la desfășurarea ședințelor din orice locație. Distanța fizică nu va mai fi o problemă, iar timpul petrecut pe drum poate fi înlocuit cu succes de încă o meditație. Din fericire, există site-uri ce oferă posibilitatea susținerii unei lecții ”ca la școală”, cu un meniu ce permite  realizări de grafice, scris exact ”ca pe tablă”, iar lecțiile se pot susține și chiar downloada ulterior, în PC.

Unde pot găsi meditatori care să predea online?

Pentru cei care au înțeles că în această perioadă delicată singurul mod de a ajuta elevii este online, site-ul https://www.cautmeditator.ro/ vine în ajutorul lor: o platformă online de anunțuri de meditații care facilitează legătura între părinte și meditator. Un design plăcut, o navigare ușoară și în siguranță. Părinții pot selecta meditatorul ideal pentru copiii lor, în funcție de criteriile dorite și astfel asigurând progresul acestora.

Sunt profesor și vreau să postez un anunț de meditații online. Cum procedez?

Se creează un cont gratuit pe site, în care fiecare meditator își va completa profilul, în funcție de calificările și abilitățile personale. Este recomandată o descriere cât mai amplă și punerea în valoare a tuturor acelor calități care să recomande un meditator competent. Ținând cont de fluența adăugării anunțurilor și unicitătea acestora, pentru o mai bună poziționare la afișare, un meditator poate opta și pentru anunțuri de tip premim, unde, pe o perioadă prestabilită de timp, anunțul său va apărea în top. În ambele cazuri, totul se va desfășura cu ușurință, înscrierile putând fi făcute în câțiva pași simpli.

Care este viziunea acestui site de meditatii?

Cautmeditator.ro caută să asigure inclusiv în această perioadă dificilă continuitatea lecțiilor și progresul elevilor, prin intermedierea legăturii dintre părinte și meditator. Felul în care sunt structurate și moderate anunțurile, posibilitatea oferirii de feedback-uri din partea elevilor pe profilele meditatorilor, dar și confidențialitatea datelor personale și conexiunea în siguranță, fac din această platformă online una pentru care, cel care a creat-o speră să se ridice la înălțimea așteptărilor.

Sondaj

Credeti ca protestele profesorilor vor avea avea succes?