MECTS premiaza olimpicii romani medaliati la concursurile scolare internationale
calendar_month 29 Nov 2010, 00:00
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, organizeaza luni, 29 noiembrie, festivitatea de premiere a elevilor care au obtinut distinctii la olimpiadele si concursurile scolare internationale in anul scolar 2009-2010.

Evenimentul va avea loc la Sala Mare a Palatului National al Copiilor din Bucuretti (Bulevardul Tineretului nr. 8 - 10, sector 4), cu incepere de la ora 14.00.

Cu acest prilej vor fi recompensati 120 de elevi cattigatori a 140 de distinctii (31 de medalii de aur sau premii I, 51 de medalii de argint sau premii II, 55 de medalii de bronz sau premii III ti 3 mentiuni) la olimpiadele internationale sau regionale (juniori si seniori) de matematica, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizica, informatica, limba, comunicare ti literatura romana, limba latina, astronomie si astrofizica. De asemenea, vor fi premiati cei 154 de profesori care i-au pregatit, precum si cele 62 de scoli din care provin laureatii.

Potrivit reglementarilor in vigoare, si in acest an, prin ordin al ministrului Educatiei, cuantumurile premiilor acordate medaliatilor la olimpiadele internationale sau regionale pe discipline au fost indexate. Astfel, noile cuantumuri pentru premiantii la olimpiade internationale sunt: 11.300 RON - medalie de aur si premiul special pentru punctaj maxim, 8.750 RON - premiul I/medalie de aur, 7.500 RON - premiul II/medalie de argint, 5.350 RON - premiul III /medalie de bronz si 3.650 RON - mentiune (sau diplome echivalente).

Valorile noilor premii acordate elevilor care s-au impus in competitiile regionale (olimpiade balcanice, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Yakutia, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev") sunt: 4.000 RON - premiul I/medalie de aur, 3.400 RON - premiul II/medalie de argint, 2.650 RON - premiul III /medalie de bronz/medalie de bronz si 2.300 RON - mentiune (sau diplome echivalente).

Pentru profesorul/ profesorii care au pregatit elevul/ elevii se acorda un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii sai/lor. Pentru scoala pe care elevul/elevii o frecventeaza sau au frecventat-o se acorda cate un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. in acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamant. Fondul total de premiere alocat de MECTS este de 1.823.725 RON.


Sondaj

De ce dotari ar avea nevoie scoala dumneavoastra?