calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Info Util  »  Legatura dintre calitatea saltelor si durerile de spate

Legatura dintre calitatea saltelor si durerile de spate

calendar_month 13 Iun 2016, 00:00
Durerilelombare si dispozitivul pe care dormim
Calitatea saltelelor pe care le utilizamjoaca un rol esential, atat in calitatea somnului, cat si in efectele pe careacestea le au asupra spatelui tau. Potrivit unui articol publicat in ZiarulLumina din 8 iunie 2016, este o certitudine ca durerile de spate reprezenta unadintre cele mai frecvente suferinte ale omului secolului XXI, tot mai intalnitein randul persoanelor tinere.

Potrivit datelor medicale de specialitatepublicate pe site-ul ziarullumina.ro,70-85% din populatie a suferit de dureri lombare cel putin o data in viata, iar80% din sursele durerii nu au putut fi identificate, deoarece apar si disparspontan. Prin urmare, nefiind o cauza ce poate fidiagnosticata de catre medic, este cert ca aceste lombargii spontane apar sidatorita tipului de saltele pe care il utilizam, materialul din care suntconfectionate, precum si a duratei lor de viata.
Tipuride saltele existente in comert
Dintre categoriile cele mai intalnite sicele mai cunoscute, se inscriu:

· cu plasa de arcuri – se evidentiaza prinpretul scazut al acestora, sunt ortopedice, si sunt

recomandatepersoanelor care au nevoie de un suport mai ferm, deoarece acuza dureri minoreale coloanei vertebrale. Textura lor asigura o rezistenta mai mare si unconfort sporit la sedere.

· cu arcuri independente – conceputa, inviziunea specialistilor de la saltele-online.ro, ca o solutie ergonomica pentrusustinerea organismului in forma sa naturala. Ofera suport adecvat coloaneivertebrale, fiind un aliat de nadejde pentru fiecare dintre noi.

· cu spuma poliuretanica – creeaza unconfort natural si ofera o sustinere naturala si efi-

cientaa spatelui. Sunt recomandate chiar si pentru persoanele cele mai in varsta,deoarece nu permit corpului sa se afunde.

· cu spuma cu memorie – au capatat oamploare notabila, datorita beneficiilor asupra

organismului.In viziunea celor de la saltele-online.ro, ele preiau forma corpului, ca efectal caldururii si al presiunii aplicata pe aceasta, distribuind umiformgreutatea corporala. Dupa eliminarea presiunii, revine la forma sa initiala.

· salteledin spuma de latex – sunt prelucrate cu ajutorul componentelor rezultate dinarbo-

relede cauciuc, particularitatea acesteia fiind ca nu permite acumularea debacterii pe suprafata sa, previn aparitia alergiilor, permit o buna circulatiea aerului si elimina transpiratia. Au o duritate medie si o flexibilitatefoarte buna si nu se deformeaza usor in timp. Desi pretul este mai ridicatdecat al celorlalte timpuri de saltele, datorita beneficiilor multiple asuprasanatatii dumneavoastra, sunt cunoscute drept o investitie extrem deprofitabila.
Ce sa alegi daca suferi cu spatele si la cattimp sa schimbi acesti produs

Datoritauzurii pe care o cunosc in decursul anilor, si a faptului ca, in timp, isimodifica
proprietatile,se indica schimbarea acestora la un interval de 8 ani. Atunci cand alegi unasemenea produs, este bine sa testezi inainte mai multe tipuri de saltele,pentru cel putin 15-20 de minute,pentru a o alege pe cea ideala, si anume pecea care corespunde cel mai bine caracteristicilor tale anatomice.Potrivit articolului de pewebmd.com, “The Best Mattress for a Better Night´s Sleep”, daca dimineata tetrezesti cu dureri de gat, este adecvat sa achizitionezi o saltea care nu este“nici prea tare, nici prea moale”, deoarece, daca este prea moale, te veiafunda spre interior, iar una prea tare va exercita prea multa presiune lanivel sacral, precum si la nivelul cefei. 
Sondaj
Crezi ca greva profesorilor va afecta bacalaureatul?