Cum te poate ajuta hidroizolatia sa te bucuri de o locuinta cat mai confortabila
calendar_month 09 Mai 2016, 00:00
Modul de constructie al cladirilor s-a mai schimbat in ultimii 10 – 20 de ani si, datorita materialelor noi, acesta a devenit mai simplu, mai rapid, dar si mai de calitate.
Din fericire, schimbarile au ajuns si la noi in tara, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Una dintre cele mai importante adaugiri este utilizarea hidroizolatiei, un strat protector care se adauga atat teraselor cat si partilor de cladire aflate sub nivelul solului, pentru ca apa sa nu se mai infiltreze. Si, in mod cert, exista numeroase avantaje ale acestui proces, avantaje despre care vom discuta si noi in cele ce urmeaza.
Poti face economii din punct de vedere financiar
Indiferent daca locuiesti la bloc sau la casa, hidroizolatia teraseisau a podului te poate ajuta sa economisesti bani pe viitor. Chiar daca lucrarile costa (nu mult, totusi, preturile din ziua de astazi fiind mai mult decat acceptabile), ele sunt o investitie buna pentru ca pot fi recuperate in timp. Riscurile la care sunt supuse cladirile fara hidroizolatie sunt mai mari si stricaciunile pot sa apara mai usor (crapaturi, igrasie, etc). Asadar, investind inca de la inceput intr-un sistem bun, te ajuta sa nu mai intervii cu reparatii mai tarziu. In plus, cum acest proces este insotit, de cele mai multe ori, si de termoizolatie, creste si confortul termic al locuintei.
Constructia poate sa fie terminata mai repede
Daca esti dispus sa lucrezi cu o firma profesionista (de fapt, acest lucru ar trebui sa fie de la sine inteles, pentru ca doar o lucrare realizata la nivel profesionist poate sa iti aduca satisfactie), exista chiar sansa ca lucrarile sa fie terminate un pic mai repede. Hidroizolatia terasei sau podului poate sa faca mai usoare lucrarile din interior, pentru ca nu vor mai trebui oprite in functie de vreme. Astfel, se va putea lucra si pe ploaie sau pe o vreme extrem de umeda. Nu vorbim despre niste economii de timp extrem de mari, dar ele pot fi, in tot cazul, unele semnificative si de bun augur.
Un proces simplu si la indemana
In ziua de astazi este foarte usor sa faci rost de materiale, dar si sa gasesti firma potrivita care sa te ajute. In plus, datorita noilor materiale si a echipamentului utilizat, procesul de hidroizolatie (care foloseste polistiren si o membrana bituminoasa in unul sau mai multe straturi) este suficient de rapid pentru a nu intarzia deloc data de finalizare a constructiei (o poate chiar devansa, asa cum am vazut). Asadar, costurile vor fi mai scazute, riscurile aproape ca nu exista (asta daca lucrezi cu o firma) si intarzierile ies din discutie. Cu alte cuvinte, oricine isi poate hidroizola casa, cu cel mai mic efort.
Folosirea de materiale noi si durabile conduce la o garantie de zeci de ani
Nicio constructie nu tine la infinit, mai ales nu una care nu este remediata si reparata ori de cate ori este nevoie. Insa, datorita materialelor folosite si a unui proiect de top, o hidroizolatie poate sa tina si mai bine de 20 de ani. Si, chiar daca apar fisuri cauzate de unele accidente mecanice, ele pot sa fie acoperite cu usurinta. Esentiala este insa diferentierea intre lucrarile dedicate teraselor circulabile si celor necirculabile. In cazul primelor, procesul este un pic diferit si necesita utilizarea unor straturi de protectie, dar si a unor materiale pe care se poate merge (asa cum sunt pavelele). Nu in ultimul rand, si ordinea de asezare a straturilor de polistiren si membrana bituminoasa ar putea sa fie diferita.
Rezista, indiferent de vreme
Vremea rea este un important inamic al cladirilor (cel putin in Romania) si, tocmai de aceea, la noi constructiile tind sa fie mai solide si cu pereti mult mai grosi decat in alte tari. Si este si normal, pentru ca, intr-un loc in care temperatura este la limita inghetului pentru o jumatate de an, confortul termic devine un element extrem de important. Cu apa era insa mai greu, insa hidroizolatiile de calitate rezolva si aceasta problema. Fie ca este vorba despre ploaie sau zapada, o lucrare de calitate trebuie sa reziste. Pe terasele drepte, mari, exista si sisteme de scurgere, dar, pana cand acestea isi fac treaba complet, stratul de membrana bituminoasa si alte materiale trebuie sa functioneze pentru a proteja integritatea locuintei.
Te ajuta sa pastrezi caldura inauntru
Desi aceasta nu este treaba hidroizolatiei, cum acest tip de lucrari se fac, de multe ori, impreuna cu cele de termoizolatie, este clar ca toata cladirea va profita de pe urma lor, in mai multe moduri chiar. In ziua de astazi, certificatele verzi si capacitatea unei cladiri de a retine caldura sunt foarte importante, asa ca orice ajutor conteaza, inclusiv cel oferit de un acoperis termo si hidroizolat asa cum trebuie. Iar daca tot ai sanse de a face lucrarile impreuna, de ce sa nu promiti.
Te ajuta sa fii mai calm atunci cand vine iarna sau cand ploua
Acum cladirile sunt mai sigure si mai confortabile. Cu alte cuvinte, poti sta mai linistit atunci cand ninge sau ploua, pentru ca sansele sa apara totusi infiltrari de apa sunt extrem de scazute. Da, orice strat se mai si strica, dar el poate sa fie reparat (in plus, este oferita si o garantie si, daca problemele apar in timpul acesteia, totul va fi rezolvat gratuit).
Cum sa gasesti firma perfecta pentru astfel de lucrari
Pentru cineva care isi doreste sa apeleze la servicii de hidroizolatie in Bucuresti si cauta o firma experimentata si cu un portofoliu bogat in acest domeniu, Conduraru Grup ofera garantia succesului. Acestia lucreaza atat in domeniul constructiilor civile, cat si in cel al cladirilor sau constructiilor industriale, asa ca ofera solutii pentru case si blocuri, dar si pentru cladiri de birouri, bazine, poduri sau parcari. In plus, in ultimii ani au inceput sa lucreze si cu terase acoperite de vegetatie, lucru care poate sa ofere oricarei cladiri un aspect mult mai interesant. Firma lucreaza si in afara capitalei, deci poate sa fie angajata de oricine isi doreste niste lucrari de calitate.