calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Info Util  »  Cum sa ne bucuram in familie de marea sarbatoare a fotbalului, Euro 2016

Cum sa ne bucuram in familie de marea sarbatoare a fotbalului, Euro 2016

calendar_month 09 Mai 2016, 00:00
Campionatul European de Fotbal poate reprezenta un prilej excelent pentru a ne clădi relațiile familiale. Practicarea unui sport în sine, reprezintă ceva benefic pentru orice persoană, iar încurajarea celor mici în urmărirea unui astfel de eveniment poate stimula pofta de a face mișcare.
Turneul va începe în această vară în data de 10 iunie și se va încheia la fix o lună de zile distanță, pe 10 iulie, atunci când se va disputa finala Euro 2016, pe același stadion care va deschide prestigioasa competiție, Stade de France.

Ediția din acest an se anunță a fi una cât se poate de spectaculoasă, întrucât 24 de echipe vor lua startul, fapt ce reprezintă o premieră pentru sistemul competițional.

Până la începerea turneului final, puteți să le povestiți copiilor tot felul de lucruri despre țara gazdă, Franța. Bineînțeles, puteți achiziționa și diverse cărți de colorat și diverse publicații cu imagini, care să aibă ca tematică un oraș din Franța.În diferitele zile ale săptămânii puteți găti câte un meniu sau un desert franțuzesc și dacă bugetul vă permite, de ce să nu ieșiți împreună la un restaurant cu specific franțuzesc.O altă variantă ar fi să mergeți pe Google Street View și să navigați în jurul stadioanelor din cele 10 orașe care vor găzdui meciuri la această ediție a turneului final. Sau de ce să nu aruncați o privire virtuală asupra Parisului chiar din vârful Turnului Eiffel?

Aproape orice băiețel se bucură în copilărie de cel puțin un album în care să lipească abțibildurile cu jucători. Dacă ne gândim că și naționala României va fi prezentă la turneul final, ne gândim că acesta ar putea fi un moment în care băiatul vostru să își dezvolte o reală pasiune pentru sport.

Odată ce competiția va începe, puteți să vă orientați către echipele cu care tricolorii se vor confrunta, sau bineînțeles, către favoritele copiilor, în cazul în care observați că cei mici și-au dezvoltat o afinitate față de o anumită reprezentativă sau față de un anumit jucător. Din arsenalul verii nu trebuie să vă lipsească nici globul pământesc, pe care îl puteți folosi de fiecare dată pentru a lansa noi provocări care să le stârnească interesul copiilor voștri pentru învățarea geografiei.

De asemenea, dacă le puteți achiziționa un tricou cu fotbalistul preferat și eventual mingea oficială a turneului final, puteți fi siguri că motivația copiilor pentru a face mișcare se va spori imediat.

O altă metodă prin care puteți să le stimulați dezvoltarea intelectuală a copiilor este să-i introduceți în lumea statisticilor. Puteți începe prin a le spune câteva detalii siropoase pe care le găsiți pe site-urile de specialitate, pentru ca apoi să le explicați cum se extrag și se stochează datele. Matematica poate să li se pară o materie interesantă, dacă vă dedicați puțin timp pentru a-i introduce pe copii în materie prin diverse metode care să le stârnească interesul.

Accesați AICI cele mai bune statistici avansate, toate detaliile despre condiția jucătorilor și tot ce aveți nevoie pentru a anticipa desfășurarea de forțe de la partida de deschidere a Campionatului European de Fotbal Euro 2016.Cred că v-ați plictisit de clasicul ieșit în parc sau de statul în fața televizorului alături de familie. Încercați să găsiți în orice, un motiv de a privi lucrurile în mod pozitiv și lăsați frâul liber creativității.
 
Sondaj
Considerati ca noua metodologie de bacalaureat - Bac 2009 este: