Concursul "Sarbatori si traditii de iarna in Europa"
calendar_month 23 Nov 2009, 00:00
Concursul interntional interdisciplinar "Sarbatori si traditii de iarna in Europa" se adreseaza elevilor care doresc sa-si impartaseasca trairile si cunostintele referitoare la traditiile si obiceiurile de iarna din zona in care locuiesc, facand referire nu doar la sarbatoarea Sf. Nicolae, a Nasterii Domnului sau a anului nou ci si la traditii mai putin cunoscute: Sf. Ignatie, Botezul Domnului, Sf. Ioan Botezatorul etc.

Cadrele didactice coordonatoare pot fi de diferite specialitati, incurajand elevii sa analizeze traditiile din perspectiva religioasa, istorica, geografica, culturala, sociala, etc.
Lucrarile vor fi structurate pe trei sectiuni:

1. Creatii artistico-plastice utilizand tehnici de lucru variate (desen, pictura, colaj, felicitari, obiecte ornamentale)

2. Creatii literare (poezii, compuneri)

3. Materiale in PowerPoint (extensia pps)

Jurizarea va tine cont de nivelul de studiu al elevilor, facandu-se pe 4 categorii: preprimar, primar, gimnazial si liceal.

Participantii vor eticheta lucrarile cuprinzand urmatoarele informatii: nume si prenume elev, nume si prenume cadru didactic coordonator, clasa, scoala, localitatea si tara.

Lucrarile plastice vor fi etichetate pe verso, creatiile literare in partea dreapta,sub titlu iar materialele powerpoint pe ultimul slide.

Creatiile plastice vor fi realizate pe hartie A4, creatiile literare vor avea maxim o pagina, fiind scrise cu fontul Times New Roman 12, titlul cu Times New Roman 14, materialele in powerpoint maxim 20 de slide-uri.

Fiecare cadru didactic coordonator poate inscrie in concurs maxim 3 lucrari, indiferent de sectiune, in baza fisei de insciere de mai jos, trimisa pana la data de 31 noiembrie, 2009 pe adresa parmenaorzetic@yahoo.com.

Creatiile plastice si cd-urile continand materialul powerpoint si/sau creatiile literare vor fi expediate prin posta pe adresa: Şcoala "Al. I. Cuza", Şos. Nationala nr. 112, oras Podu Iloaiei, Jud. Iasi, cod 707365 cu mentiunea "Pentru concursul international" pana pe 4 decembrie 2009, data postei. in plicul cu lucrarile se va trimite un plic autoadresat si timbrat si suma de 5 lei/cadru didactic indrumator.

Pentru doritori, materialele in format electronic pot fi trimise pe adresa parmenaorzetic@yahoo.com cu conditia trimiterii plicului timbrat.

Important: Lucrarile nu se returneaza, autorii cedand drepturile asupra utilizarii lor organizatorilor.

Fiecare elev participant va primi premiu(I, II, III), mentiune sau diploma de participare.
Detalii suplimentare puteti obtine la telefon: 0766950009 (prof. Orzetic Parmena).